Профилактиката на онкологичните заболявания е най-ефективното лечение Някои от най-често

...
Профилактиката на онкологичните заболявания е най-ефективното лечение Някои от най-често
Коментари Харесай

Кои са 4-те фактора, които отключват раковите заболявания?

Профилактиката на онкологичните болести е най-ефективното лекуване

Някои от най-често срещаните типове онкологични болести – рак на гърдата, на шийката на матката, на устната празнина и на дебелото черво, към този момент имат висок % на изцеление, когато бъдат открити рано и се лекуват с подобаващи лечения. Други по-редки като злокачествените тумори на тестисите, левкемиите и лимфомите при децата също могат да имат висока степен на изцеление. Това подсети Световната здравна организация в интернационалния ден за
битка с рака.

Между 30 и 50% от раковите болести могат да бъдат предотвратени с отбягване на рисковите фактори и посредством предварителна защита. Те понижават и с помощта на добра здравна политика – стратегии за скрининг и достъп до профилактика.

Медицината е открила част от базовите условия за възникването на рак

Смята се, че една здрава клетка дава началота на ракови при настъпване на разновидности, когато си взаимодействат генетични предразположения и 3 категории външни сътрудници.

Първите се назовават физически канцерогени като ултравиолетово и йонизиращо излъчване. Вторите са химически канцерогени като азбест, субстанции в тютюна, афлатоксини (вид плесени, които се развиват в храни) и арсен. За биологични канцерогени се считат инфекции от някои вируси, бактерии или паразити.

Стареенето е главен фактор за развиването на рак

Честотата му нараства фрапантно с възрастта, най-вероятно заради натрупването на опасности за характерни типове рак. Неблагоприятните въздействия се съчетават с наклонността за струпване на неточности при деленето на клетките, с които имунната система се оправя по-трудно с напредването на възрастта, изясняват експертите.

Човек не може да избегне остаряването, само че може да понижи неприятните си привички, припомнят те. Пушенето, несъразмерният алкохол, нездравословното хранене и физическото безучастие са съществени рискови фактори за рак. Те са и 4-те общи риска за други неинфекциозни болести.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР