Профилактичнияттестза СПИН еединственото средство за навремненно диагностициране на заболяването в

...
Профилактичнияттестза СПИН еединственото средство за навремненно диагностициране на заболяването в
Коментари Харесай

На каква възраст да бъде първият тест за СПИН?


Профилактичният

тест

за СПИН
е

единственото средство за навремненно диагностициране на болестта в стадий, когато лекуването ще бъде най-ефективно. В допълнение по-добрата осведоменост на всеки ще помогне за понижаване разпространяването на вируса ХИВ – главният извършител на СПИН.

Разбира се, няма прекомерно ранна или прекомерно късна възраст, на която да се направи първи тест за СПИН. Всичко зависи от това до каква степен рисков е методът на живот на всеки човек и изключително в полов аспект . Давайки своите рекомендации за периодичност на осъществяване на проучването, специалистите се базират точно на половия живот на всяка персона.

Американската организация за надзор и предварителна защита на болесттите предлага най-малко едно превантивно проучване за СПИН при всеки човек на възраст сред 15 и 65 години, наблягайки обстоятелството, че заразяване с ХИВ-вируса може да стане по всевъзможен кръвен механизъм. Давайки рекомендации за това на каква възраст би трябвало да си създадем първи тест за СПИН, учените се базират на строго статистически данни.

Според статистиката максимален брой от новодиагностицираните със СПИН хора в международен мащаб са във възрастовата група 22-25 години. Наблюденията са направени върху данни от последния кръговиден петгодишен интервал – 2010-2015г.

На база на тези данни учените предлагат тест за СПИН да се направи най-малко един път до 25-годишна възраст.

Придържането към тази рекомендация може да подсигурява, че множеството от случаите на заразяване с ХИВ ще се диагностицират на оптимално ранен стадий. При възможен положителен резултат в тази възраст, капацитетът на организма за преодоляване на вирусната зараза е доста сериозен.

Свързани публикации.. За какъв брой време инфектирането с ХИВ води до СПИН? 0 Над 200 новорегистрирани с ХИВ/СПИН за 2017 у нас 0 Прояви на ХИВ/СПИН в устната празнина 1

Чрез актуалните медицински артикули СПИН-ът при хора до 25 години може да се управлява сполучливо и възможностите за отбягване на леталния излаз и удължение на преживяемостта са доста огромни.

За страдание, статистиката през днешния ден сочи, че по-малко от половината хора до 25-годишна възраст са се изследвали за СПИН и прекомерно дребна част от тях знаят дали са ХИВ-позитивни, или не.

Това е международен проблем, който обаче последователно се овладява, защото наклонността през последните няколко години е към увеличение броя на тествалите се за първи nът.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР