Професорите по медицина в Южна Корея казаха, че ще намалят

...
Професорите по медицина в Южна Корея казаха, че ще намалят
Коментари Харесай

Професорите подкрепят стачкуващите младши медици в Южна Корея

Професорите по медицина в Южна Корея споделиха, че ще понижат часовете, през които преглеждат пациенти, започвайки от понеделник, с цел да поддържат стажант-лекарите, които стачкуват повече от месец поради държавния проект за увеличение на приема в медицинските учебни заведения, предава Ройтерс.

" Ясно е, че увеличението на приема в медицинските учебни заведения освен ще съсипе образованието в медицинските учебни заведения, само че ще докара до колапс на здравната система на нашата страна ", сподели пред кореспонденти Ким Чанг-су, президент на Асоциацията на медицинските професори в Корея.

Той сподели, че професорите ще стартират да понижават извънболничното лечени е, с цел да се съсредоточат върху незабавните и тежко заболели пациенти, до момента в който някои възнамеряват да подадат оставки.

Стачката на стажант-лекарите поради проект за увеличение на приема на студенти в медицинските университети от 2025 година принуди няколко лечебни заведения да върнат пациенти и да забавят процедурите.

Правителството твърди, че проектът е от жизненоважно значение за решение на казуса с дефицита на лекари в едно от най-бързо застаряващите общества в света, само че критиците споделиха, че управляващите би трябвало първо да се съсредоточат върху подобряването на изискванията на работа на стажант-лекарите.

Младшите медицински експерти стачкуват от 20 февруари, а президентът Юн Сук Йол, който трансформира промените в опазването на здравето в една от главните си политически начинания, даде обещание да не отстъпва от осъществяването на проекта за увеличение на приема.

, които са напуснали работата си, само че в неделя президентът даде знак, че търси по-помирителен метод и прикани премиера Хан Дък-су да потърси " гъвкави ограничения " за справяне със стчаката.

Кабинетът на Юн сподели, че той също по този начин е наредил на министър-председателя да образува " градивен съвещателен орган ", който да беседва с всички медицински експерти.

Според изследване на Gallup, оповестено на 15 март, 38% споделят, че държавното управление се оправя добре с реакцията на лекарите и дефицита на здравни грижи поради лекарската стачка, до момента в който 49% споделят, че " не вършидобра работа ".
 Южна Корея - страната с най-ниска раждаемост в света
Южна Корея - страната с най-ниска раждаемост в света

Тенденцията визира и Япония и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР