Професор по социология от един колеж завел група студенти в

...
Професор по социология от един колеж завел група студенти в
Коментари Харесай

Силата на любовта да изгради живот

Професор по социология от един лицей завел група студенти в бордеите на Балтимор, с цел да се срещнат с живота на двеста тамошни момчета и ги помолил да дадат писмена преценка за бъдещето им. За всяко от тях, студентите показали: „ Без вероятност ". Двадесет и пет години по-късно на това проучване попаднал различен професор по социология. Той решил да продължи концепцията и дружно със студентите си да ревизира какво е станало със същите тези момчета. Студентите открили, че като се изключи двадесет, които били сменили местожителството си или били умряли, 176 от останалите 180 момчета, са постигнали впечатляващи триумфи като юристи, лекари и предприемачи.

Професорът бил учуден и се захванал да търси повода за това несъгласие. За благополучие, всички тогавашни момчета — към този момент мъже, живеели в покрайнината, тъй че той имал опция да зададе на всеки от тях въпроса: „ Коя е повода за вашия триумф? " И всеки с надълбоко неспокойствие отговарял: „ Една учителка ".

Учителката към момента била жива, професорът я разкрил и запитал старата, само че към момента енергична жена, каква е употребяваната от нея вълшебна формула, с помощта на която тези момчета са се измъкнали от бордеите и са се справили по този начин ослепително в живота.

Очите на учителката засияли и на устните и трепнала приветлива усмивка:

- Много е просто — споделила тя. — Аз обичах тези момчета.

Ерик Батьруьрт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР