Професията на финансовия консултант може да бъде изместена от роботи.

...
Професията на финансовия консултант може да бъде изместена от роботи.
Коментари Харесай

Роботи може да изместят финансовите консултанти

Професията на финансовия съветник може да бъде изместена от роботи. Техните препоръки по какъв начин да управляваме парите си доста скоро могат да навлязат на пазара на банковите услуги. Такива технологии към този момент съществуват и са на път да навлязат по-широко в живота ни. Как се случва това споделя Наталия Ганчовска.

Ако не сте сигурни какви банкови и финансови артикули да употребявате, с цел да управлявате по-добре парите си, доста скоро  можете да получавате съвет не от човек, а от робот. Такива технологии към този момент съществуват и са част от услугите, които банките оферират, споделя Момчил Зарев, търговски шеф в компания за разработка на финансов програмен продукт.

„ Гласови команди, подадени примерно през вайбър или през месинджър доста елементарно могат да бъдат направени от програмен продукт и да бъде върнат гласов отговор назад, много сходен резултат на това да говорите с човек по телефона “.

Интелигентната система може да дава способени отговори по тази причина по какъв начин да управляваме парите си, само че към този момент към момента не може изцяло да измести финансовият съветник.

„ По-скоро ще усъвършенства неговата работа по подобен метод, че банковият съветник да не е нужно да се занимава с математически модели и прочие. Не би трябвало да забравяме, че човешкият мозък към момента работи много по-добре от компютърния “.

Около 20 на 100 от банките у нас към този момент ползват сходни технологии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР