Професионалният празник на българските архиви – 10 октомври, в Държавен

...
Професионалният празник на българските архиви – 10 октомври, в Държавен
Коментари Харесай

Уникална изложба гостува в Държавен архив - Варна

Професионалният празник на българските архиви – 10 октомври, в Държавен списък – Варна, бе маркиран с откриването на гостуващата галерия " Стари балкански фотографии “. Тя е резултат от дългогодишното съдействие с Държавния списък на Република Северна Македония и демонстрира какъв брой близки са обществата на Балканите. Общества, които в този интервал постепенно събуват потурите си и се обличат в алафранга, тръгвайки по пътя на европеизацията. Наблюдавайки всекидневието, запечатано в тези фотоси, ще забележим какъв брой общи черти носим, научи Varna24.bg .

Изложбата показва фотографското благосъстояние в архивите на двете страни. Фотосите са обединени в няколко тематични групи, които разказват бита, поминъка, занаятите и всекидневието на нашите предшественици.

В Държавен списък – Варна тя беше допълнена с истински фотографии от персонални и учрежденски фондове обединени в 4 тематики: Празниците на варненци; Поминъкът и всекидневието на варненци; Облеклото на варненци и Архитектурата на варненци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР