Професионалната гимназия по туризъм Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза

...
Професионалната гимназия по туризъм Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза
Коментари Харесай

Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза патронния си празник

Професионалната гимназия по туризъм „ Иван П. Павлов “ в Русе означи патронния си празник с богата културна стратегия. Сред гостите на събитието бяха ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова, началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ доктор Росица Георгиева, както и специалисти от Областната администрация.

„ Тук работят висококвалифицирани педагози, които образуват качествени на практика познания и спомагат за развиването на личностни умения на учениците. С актуалното бих желал да изкажа своята признателност и благодарност към целия колектив на учебното заведение за неуморните старания, труд и неизменност, които влагате всеки ден в работата си. Вие не спирате да потвърждавате, че сполучливото съчетаване на просветителни обичаи и нововъведение е изцяло постижимо и по този метод да осигурявате нови хоризонти и благоприятни условия на Вашите ученици “, се споделя в приветствения адрес на регионалния шеф Анатоли Станев, който бе връчен на шефа на учебното заведение Ренета Вълева.

„ Всяка годишнина значи история и опит, утвърждавани и прилагани във времето с ясното желание за развиване на професионалното обучение освен в района, само че и в страната “, написа още регионалният шеф. На учениците Станев пожела да бъдат целеустремени и смели в фантазиите си, тъй като резултатът от техния труд ще стане неизменима част от бъдещата учебна летопис. „ Бъдете въодушевени и решително вървете по пътя на Вашето обучение и израстване! Желая Ви здраве и триумфи! “, добавя още той.

От своя страна доктор Георгиева дефинира учебното заведение като едно от знаковите освен в района, само че и в страната, тъй като в него се образоват и построяват фрагменти, които са доста скъпи на пазара на труда. „ Вие излизате като едни положителни и търсени експерти и имате действителния късмет за реализация, с помощта на Вашите учители “, сподели още тя и пожела здраве, сили и креативна сила на учениците.

Началникът на РУО означи, че учителите в гимназията възпитават своите възпитаници с изключение на като доста положителни експерти, само че също по този начин и като положителни хора.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев означи, че несъмнено образователното заведение е мотив за горделивост, защото всички ние сме наясно за множеството готови фрагменти, които годишно приключват това учебно заведение. Според него опциите за подготовка, които се получават в Професионалната гимназия по туризъм, са извънредно настоящи и заради наложения дневен ред в живота.

„ Пожелавам Ви да се утвърдите като безспорни престижи в региона, в която сте се насочили да се развивате “, пожела на учениците той и даде обещание, че ще продължи да спомага за обезпечаването на нужните условия за упражняване на тяхната специалност, тъй като са значими и скъпи за града ни.

Заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова сложи акцент върху взаимната работа сред Общината и учебното заведение и осъществените голям брой планове. Тя акцентира ролята на учителите и учениците за провеждането на туристическото ревю „ Уикенд туризъм “. „ Щом сте избрали този път и щом ние се гордеем, че имаме такава професионална гимназия, съм сигурна, че ще продължите напред. Винаги вършете това, което сте избрали, с безспорна отдаденост и обич, по най-хубавия метод. Никога няма да останете незабелязани “, сподели още тя. „ Знам, че ще помагате на града ни, с цел да се утвърди като туристическа дестинация “, добави Стефанова.

Припомняме, че в учебното заведение се образоват над 500 възпитаници от 8 до 12 клас в общо 20 паралелки. Те са с професионална устременост в сферите на хотелиерството, ресторантьорството, кетъринга, екскурзоводството, туристическата анимация, сладкарството и готварството.

Като на празник, имаше и награди. Сред отличените бяха Преслава Петрова от 12б клас с началник Радостина Христова за завоювано второ място от Националното съревнование по специалности в категория „ Най-добър млад хотелиер “ и Марияна Събева от 12а клас с началник Нела Стоянова за трето място в Международно кулинарно съревнование за деца „ Като началник готвачите “.

Колкото до общообразователната подготовка, то оценки бяха връчени на Алекс Димитрова от 11б клас с началник Биляна Николова за завоювано трето място за есе в Национален конкурс „ Съвременни български будители “; Ивета Георгиева от 11б клас също за есе в Национален конкурс „ Никулден “, както и целия 11б клас с ръководители Радостина Симеонова и Валентина Игнатова за извоювано второ място в Националния конкурс „ Посланици на здравето “. Десетокласничката Симона Дончева също бе наградена за класирането ѝ на второ и трето място в Международен шампионат по джудо.

Програмата включваше както голям брой национални, по този начин и съвременни песни и танци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР