Проф. Тодор Кантарджиев ще е консултант по ваксинационния процес към

...
Проф. Тодор Кантарджиев ще е консултант по ваксинационния процес към
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев ще е консултант по ваксинационния процес към Столична община

Проф. Тодор Кантарджиев ще е съветник по имунизационния развой към Столична община. Това заяви пред публицисти заместник-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Дончо Барбалов, който добави, че специалистът е поканен за съветник от кмета на София Йорданка Фандъкова.

„ Ако имам такива оферти, значи съм някой. В такова време, в случай че не си застрашен от уволняване, значи си никой “, разяснява проф. Кантарджиев.

Двамата бяха дружно при открития през днешния ден мобилен пункт за имунизиране в регион „ Искър “.

Проф. Кантарджиев прикани хората да се имунизират и помоли сътрудниците си лекари да дадат образец.

„ Трябва да има доста имунизирани, в случай че не желаеме да имаме проблеми през есента. Това е съществено. Благодаря на Столична община и СРЗИ, че към 10% от имунизациите в цялата страна се правят точно в тези краткотрайни пунктове. Това е значимо и близо до хората. Колкото повече имунизирани, толкоз по-добре. Много е хубаво, че незабавно може да се издаде документ на хората с втора ваксина и незабавно се издава документ на хората с имунизацията на „ Янсен “, уточни проф. Кантарджиев.

Той пресметна, че в случай че желаеме да достигнем до групов имунитет допустимо най-скоро, дневно би трябвало да се имунизират към 60 000 индивида.

Дончо Барбалов заяви, че още през първия час от работата на мобилния кабинет в регион Искър десетина столичани са решили да се възползват и да се ваксинират против ковид. 5-ият мобилен имунизационен пункт ще работи всяка събота и неделя от 9,00 до 16,00 часа.

През предишните два уикенда над 2200 души се имунизираха против COVID-19 в кабинетите в парковете, отворени по самодейност на Столична община и СРЗИ. Останалите мобилни пунктове в София са на същите места, на които бяха и през предишните седмици:
- Северен парк (вход от ул. " Бели Дунав " в ж.к. Надежда 4).
- Южен парк (вход откъм бул. " Гоце Делчев " ),
- Борисова градина (до езерото " Ариана " )
- кв. Красна поляна (паркинга на Т-Маркет на бул. " Възкресение " ).

Във всички пунктове има медицински екипи от общинските лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове.
Специалисти от дирекции " Аварийна помощ и предварителна защита " и " Здравеопазване " оказват помощ на жителите при попълване на нужните документи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР