Проф. Тодор Кантарджиев продължава да е доста активен в противодействието

...
Проф. Тодор Кантарджиев продължава да е доста активен в противодействието
Коментари Харесай

Кантарджиев пак е на терен - следи ваксинирането на ромите

Проф. Тодор Кантарджиев продължава да е много деен в противодействието на COVID-19. Днес той се появи на терен в столичния квартал „ Христо Ботев “, с цел да следи имунизирането на ромите. Малко откакто бе уволнен от здравния министър Стойчо Кацаров, някогашният към този момент шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания бе назначен за съветник към Столична община по имунизационния развой. В " Христо Ботев " през уикенда проработи мобилен пункт, а пред събралите се кореспонденти Кантарджиев обясни какво е нужно в връзката с малцинството. „ Най-важен е персоналният контакт и здравните посредници, които през годините свършиха толкоз доста работа. Те помогнаха при акцията за морбили и всички други имунизационни акции. Това са образовани хора, които познават локалните проблеми и най-добре могат да показват нещата “, разяснява той.

Работата обаче не вървеше добре, най-малко до към обед. Изключително е слаб ползата измежду ромите в „ Христо Ботев “ към имунизирането, установи организация БГНЕС.

Днес и на следващия ден мобилни пунктове са отворени и в три столични мола (Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall). Желаещите да се имунизират ще могат да създадат това от 13 до 18 ч. Имунизацията продължава и в четири столични парка: Борисовата градина, Южния парк, Северния и в парк „ Дружба “. Мобилни пунктове са разкрити и на много места в страната. 

 

ДАННИ

Четири са областите в страната, в които няма открити нови случаи на COVID-19 - Видин, Разград, Силистра и Шумен. Това показаха данните за последното денонощие в Единния информативен портал.  86 са позитивните проби за ковид от направени 14 945 броя. Това прави процентът на позитивните проби едва 0.58%. Най-много са новите случаи на болни в София - 21, следвана от Бургас с 6. В болница се лекуват 1 565 души, а 196 са в интензивно поделение. Четирима са умрелите с ковид за миналите 24 часа. За същия интервал от време регистрираните като излекувани от болестта са 143. Поставени са 12 289 дози от имунизациите против COVID-19, а от началото на имунизационната акция - 1 721 790.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР