Проф. Тодор Кантарджиев очаква епидемично разпространение във втората половина на

...
Проф. Тодор Кантарджиев очаква епидемично разпространение във втората половина на
Коментари Харесай

Пикът на грипа - през втората половина на февруари

Проф. Тодор Кантарджиев чака епидемиологично разпространяване във втората половина на януари, а пикът на грипа да пристигна през втората половина на февруари. Очакванията си той показа в утринния блок на Нова телевизия.

По думите му от грипа боледуват доста хора и би трябвало да се пазим от затруднения. Според медика епидемията измежду хората стартира, когато имунитетът е невисок.

Проф. Кантарджиев посочи, че позитивното е, че има 30% по-малко случаи на заболели. " Вече си мием ръцете и употребяваме кърпички. При настъпване на грипа хората би трябвало да заобикалят здрависването, с цел да не се стигне до заболяване ", поучава медикът.

Той изясни, че грипната конюнктура в страната се следи по два метода - броят на хората, които се обръщат за здравна помощ и разбор, който демонстрира къде се е нараснала заболяемостта.

В края на годината най-вече случаи има в южните области на България - Ямбол, Хасково и Бургас. Имаме към 30% по-малко заболели в съпоставяне със същия интервал от предходната година, разяснява още проф. Кантарджиев. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР