Проф. Николай Витанов продължава да получава заплахи. Той сподели, че

...
Проф. Николай Витанов продължава да получава заплахи. Той сподели, че
Коментари Харесай

Проф. Витанов към хейтърите, които го заплашват: Скъпи юрдечета, пазете се! Още утре ще видите на какво е способен Омикрон

Проф. Николай Витанов продължава да получава закани. Той показа, че не вижда смисъл да сезира полицията. " Претръпнах към тези нелепости, които се пишат всеки ден по мой адрес ", сподели математикът пред Би Ти Ви.

„ Написах една легенда за юрдеците и крокодила. Пернатите плували в езерото. Едрото влечуго си хапвало. Те викали: „ Няма крокодил “, „ Не ни интересува “, „ Да убием бухала, дето ни предизвестява! “, „ Да го набием “ и така нататък “, добави той.

„ Какво мога да им кажа? Скъпи, мои юрдечета, говорите, че Витанов има раздвоение на личността, той ви споделя да се пазите и прави една оптимистична прогноза, че в случай че го послушате, няма да са над 1 млн. инфектираните в края на вълната и умрелите да са над 33 500. Нека да съблюдаваме ограниченията, с цел да не ни се случи тази неприятна прогноза! “, акцентира професорът.
свързани новини34827преди 9 часа31615на 29.12.2021
В момента инфектираните са към 750 000, а смъртните случаи – към 31 000, посочи той.

Призивът към моите юрдечета или пиленца с нежни души е да провалят неприятната прогноза на Витанов, с цел да може да му е зле, съобщи математикът.

Той предвижда, че Варна и Бургас ще са проблематични области по заразяемост.

„ Моята система за ранно предизвестие засече в България една седмица преди Нова година. Около 20 януари този вид ще към този момент ще има превес над другите варианти. В последната седмица на януари ще е доминантен и оттова нататък ще сме във властта на Омикрона “, съобщи Витанов.

„ Броят на случаите ще стартира да пораства. Още на следващия ден ще видите на какво е кадърен този вирус. Засега обстановката не е толкоз зле. Базовото репродуктивно число през вчерашния ден беше 1,09, а през днешния ден е 1,08. Проблемите пораждат, когато стане над 1,30 “, изясни той.

„ Този вирус е много инфектиран и може да повали лекарите. Ако тази войска от медици е здрава и може да се бори, може да минем без локдаун. Ако се усложни обстановката, даже и да си от Харвард, няма да имаш доста благоприятни условия за други неща “, разяснява професорът.

„ Предварителните калкулации, основани на статистиката от другите страни, демонстрират, че този връх от 6 800 инфектирани на ден може да бъде усъвършенстван. Вероятността да достигнем 10 000 случая дневно не е по никакъв начин дребна “, сподели още той.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР