Проф. Кожухарова посочи, че много внимателно се следи капацитетът на

...
Проф. Кожухарова посочи, че много внимателно се следи капацитетът на
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Четвъртата вълна върви навсякъде по света

Проф. Кожухарова уточни, че доста деликатно се следи потенциалът на лечебните заведения да не бъде доближат, хората могат да получат здравно обслужване.

" Друг е въпросът, че доста от тях не биха имали потребност от такова здравно обслужване, в случай че се бяха ваксинирали ", акцентира епидемиологът.

Проф. Кожухарова, която е и консултант на министъра на опазването на здравето, отбрани въведените ограничения, като в точния момент въведени, акцентирайки плавната линия на повишаване на заболелите. Те биха били доста по-малко, в случай че са се били ваксинирали, означи тя.

Епидемиологът посъветва хората да заобикалят контакти, които не са безусловно наложителни и разясни, че този съвет се отнася за хората в по-висок риск, за тези, които не са се ваксинирали.

Проф. Кожухарова разяснява, че у нас локдаун не е имало в никакъв случай в същинския смисъл на тази мярка - не е имало заключване у дома и възбрана да се излиза.

" Към момента за локдаун въобще не става дума. Разбира се, някои ограничения могат да бъдат по-императивно сложени и по-строги, само че това е рационално да се направи на равнище област. Там, където има проблем с потенциала на лечебните заведения ", безапелационна беше проф. Кожухарова.

Притеснение е дали ще се наложи децата да бъдат обучавани онлайн, концепцията към този момент е, че възпитаници, студенти би трябвало да се образоват обикновено, тъй като пропуските в образованието, които са реализирани предходната година и вероятно в този момент, са с доста далечни последствия, разяснява още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР