Проф. д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията

...
Проф. д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията
Коментари Харесай

БОРБАТА продължава: Наим с опасност за живота! Вижте подробности за състоянието му!

Проф. доктор Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията на черен дроб на трикратния олимпийски първенец Наим Сюлейманоглу съобщи, че "съществува заплаха за живота на щангиста ".

Лекарят даде особено изказването няколко часа, откакто стана ясно, че Сюлейманоглу е бил опериран по неотложност поради мозъчен кръвоизлив.

"Няма някакво утежняване на работата на органите му, само че толкоз дълъг престой в болница и тежка интервенция като трансплантация си споделят думата. Видяхме, че има оток в лявата част на мозъка и взехме решение да създадем интервенция, с цел да понижим налягането в него, тъй като застрашаваше живота му. Той и в този момент е в заплаха ", сподели проф. Ялчън Полат след интервенцията.

"Ние не знаем по какъв начин ще реагира, в случай че би трябвало ще оперираме още веднъж. Призовавам всички турци да се молят за първенеца ", добави неврохирургът Гьокан Акдемир, който извърши мозъчната интервенция.

Интервенцията траяла към 1,5 часа, а президентът на Турция Реджеп Ердоган незабавно потърсил брата на Наим - Мухарем, с цел да се осведоми за положението му.

По-късно президентът изпратил и собствен човек персонално да ревизира какво се случва с трикратния олимпийски първенец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР