Проф. д-р Атанас Игнатов - директор на Фрауенклиник“ в Магдебург,

...
Проф. д-р Атанас Игнатов - директор на Фрауенклиник“ в Магдебург,
Коментари Харесай

Български лекар извади 32 кг тумор от пациентка в Германия със сложна операция

Проф. доктор Атанас Игнатов - шеф на „ Фрауенклиник “ в Магдебург, Германия, е направил неповторима интервенция на 24-годишна пациентка, за която написа локалният в. „ Фолксщиме “, оповестява Segabg.com.

Дори за опитния шеф (от 02.07.2021 г.) на университетската клиника за родилна помощ и репродуктивна медицина към университета „ Ото декор Герике “ в Магдебург  проф. доктор Атанас Игнатов изненадата е била огромна, когато му е била показана пациентка на 24 години с диагноза цистаденом на яйчника, написа „ Фолксщиме “. Тук става въпрос за незлокачествен израстък, който се е развивал с години в утробата на младата жена, защото тя е изпитвала боязън от оперативна интервенция и не се е подложила на медицински обзор.

Кое е особеното в този случай?

„ Отстраняването на сходни тумори е рутинна процедура, само че в този случай се касае за израстък с големи размери “, споделя проф. Игнатов. След интервенцията, която трае над 2 часа, лекарите дефинират тежестта и размерите му – 32 кг, колкото е тежестта на 7-8 годишно дете.

Случаят не минава без затруднения. Оказва се, че цистаденомът е тук-там с доста тънка обвивка, като на детски балон. При това се оказва, че има сраствания с коремната стена и чревния тракт. Всичко това е голямо предизвикателство за уменията на доктор Игнатов и екипа му (д-р Инес Кюнеман и доктор Брита Хозанг). „ Не мога да си показва какви затруднения щяха да настъпят, в случай че туморът се беше спукал в тялото на пациентката “, споделя проф. Игнатов. В Регенсбург, където доктор Игнатов е бил преди да заеме директорския пост в клиниката в Магдебург, е имал случай с сходен израстък, който обаче е тежал „ единствено “ 24 кг.

Снимката е илюстративна
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР