Проекторезолюция за Мианмар беше официално представена от Великобритания и Европейския

...
Проекторезолюция за Мианмар беше официално представена от Великобритания и Европейския
Коментари Харесай

Резолюцията за Мианмар в ООН набира подкрепа

Проекторезолюция за Мианмар беше публично показана от Англия и Европейския съюз в четвъртък. Това се случва ден, преди Съветът на Организация на обединените нации за правата на индивида да организира специфична сесия

Документът набира поддръжка. Досега 22 от 47-те държави-членки на форума са подкрепили текста, съгласно английската задача към Организация на обединените нации в Женева. Китай и Русия - които са тясно свързани с военните на Мианмар - лобираха за намаляване на езика, споделиха дипломати. Вносителите се надяват, че текстът може да бъде признат единомислещо , с цел да изпрати мощен сигнал, само че може да се стигне до гласоподаване, прибавиха те.
 Протестите в Мианмар не престават макар възбраните на хунтата
Протестите в Мианмар не престават макар възбраните на хунтата

Аун Сан су Чжи е под домакински арест след преврата

" Уверени сме, че резолюцията има поддръжката да бъде призната ", сподели западен посланик пред " Ройтерс ". Езикът в европейската резолюция наподобява ненапълно омекотен от първичния план, публикуван импровизирано, който би осъдил преврата. Последният текст изрича страдание за преврата, само че въпреки всичко приканва за освобождението на Аун Сан Су Чжи и други чиновници, както и за достъп на наблюдаващите на Организация на обединените нации за правата на индивида до страната.

Съединени американски щати, които се върнаха в съвета тази седмица, са измежду наблюдаващите, които поддържаха настояването за привикване на сесията. Президентът на Съединени американски щати, която проправя пътя за нови наказания на Съединени американски щати против водача на преврата Мин Аунг Хлайнг и неговите сътрудници генерали за поглъщането.
 Военните в Мианмар упрекнаха Аун Сан Су Чжи в държавна измяна
Военните в Мианмар упрекнаха Аун Сан Су Чжи в държавна измяна

Аун Сан Су Чжи е арестувана в столицата Найпидо с президента Вин Мин

Припомняме, че военните направиха държавен прелом през предходната седмица. Това постави завършек на 10-годишния интервал на демократично възобновяване на страната. В Мианмар през последните няколко дни против узурпаторите на властта. Полицията употребява против тях с ълзотворен газ, гумени и даже бойни патрони.

Мианмар, (до 1989 година страната е наричана Бирма) се намира от време на време под контрола на военните. Премиерът Аун Сан Су Чжи, водач на опозицията против военния режим в продължение на 20 години, през по-голяма част от времето е под домакински арест, откакто се връща в страната от изгнаничество през 1989 година. През 1990 година печели уверено изборите, само че те са оповестени за невалидни от военните, които отхвърлят да предадат властта. Аун Сан Су Чжи е носителка на Нобелова премия за мир за 1991 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР