Проектопостановление показва, че за плана на италианското правителство за засилване

...
Проектопостановление показва, че за плана на италианското правителство за засилване
Коментари Харесай

Италианското правителство ще приеме проект за ограничаване на миграцията

Проектопостановление демонстрира, че за проекта на италианското държавно управление за усилване на съдействието в региона на енергетиката с африканските страни и за ограничение на всеобщата незаконна миграция ще дава отговор управническа конструкция, включваща политици и следени от страната компании, заяви „ TVP World ”.


Проектът, който е водещо предложение на министър-председателя Джорджа Мелони, е кръстен на Енрико Матей, създател на следената от страната огромна компания за петрол и газ Eni, само че ще постави основите на съдействие и отвън региона на енергетиката.

Съгласно проектопостановлението, което се чака да бъде утвърдено от кабинета на 3 ноември, Италия ще оказва помощ на африканските страни в области като обучение, експорт, инфраструктура, опазване на здравето и устойчива употреба на естествените запаси.

Преди това италианския министър председател съобщи, че планът ще има за цел да трансформира Италия в главен енергиен хъб, който да разпределя газ от Северна Африка и Средиземноморието към останалата част на Европа, и да се оправи с главните стопански аргументи за всеобщата миграция от Африка.

" Планът " Матей " предизвиква присъединяване на африканските страни в идентифицирането, определянето и осъществяването на интервенциите на проекта ", се споделя в плана.

Някога мощно подвластна от съветския газ, Италия съумя да понижи тази взаимозависимост след нахлуването на Русия в Украйна и в този момент внася горивото най-вече от Северна Африка посредством няколко доставчика, в това число Eni, която ще играе основна роля в подпомагането на Италия при осъществяването на проекта " Матей ", обявиха държавни чиновници.

Миграцията тежи на дясното държавно управление в Италия. Пристигащите с лодки мигранти са се нараснали тази година, като близо 144 600 души са слезли на брега против към 86 400 души за същия интервал на 2022 година, което съществено подкопава предизборното заричане за блокиране на разтоварването.

В плана се споделя, че проектът " Матей " ще продължи четири години и планува диференцирани тактики за обособени региони на африканския континент.

Министър-председателят Мелони ще следи администрацията, отговаряща за плана, само че ще бъдат извикани и представители на държавния заемодател Cassa Depositi e Prestiti (CDP) и държавната кредитна организация SACE.

Италия, която през 2024 година ще поеме председателството на Групата на седемте страни (Г-7), даде обещание да трансформира Африка в централна тематика, до момента в който е отпред.

През юли тя беше хазаин на конференция със средиземноморски и близкоизточни страни за разискване на партньорства. Друга среща на върха с африканските страни трябваше да се организира през ноември, само че държавното управление я отсрочи след експлоадирането на войната сред Израел и „ Хамас “./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР