Проектоизмененията в Закона за гражданската регистрация, внесени от ДПС, предвиждаха

...
Проектоизмененията в Закона за гражданската регистрация, внесени от ДПС, предвиждаха
Коментари Харесай

ДПС и Патриоти се обиждаха на идиоти и еничари

Проектоизмененията в Закона за гражданската регистрация, импортирани от Движение за права и свободи, предвиждаха имената, дадени от комунистическия режим, да бъдат заличени от ЕСГРАОН.

От 150 дали своят вот депутати обаче "за " бяха само от Движение за права и свободи, "против " - 61, а "въздържал се " - 66.

Най-остро срещу измененията, предстоящо, се оповестиха от Обединени патриоти.

Отвърна им някогашната говорителка на Движение за права и свободи, а в този момент народен представител - Велислава Кръстева:

"Вие сте позор за патриотизма. Вие сте камък на шията, който ще потопи ГЕРБ. Позволете ми в Деня на националните будители да се обърна към вас с думите на поета (Христо Ботев ): "А вий... вий сте идиоти ".

Това предизвика Станислав Станилов, който й отвърна от трибуната:

"Една противозаконна партия, която ни назовава идиоти, са точното въплъщение на идиотизма. Аз и ние от "Атака " в никакъв случай не сме си разрешавали такива думи. Къде ви е заедността, която прокламирате? Работил съм и расъл с турци и в моята работа имам квота за турци ".

Думите му предизвикаха крясъци от редиците на Движение за права и свободи, само че той продължи, представен от OffNews:

"Престанете да ревете отсреща ми. Аз не ненавиждам турците, само че вие създавате този език на омразата ".

Колегата му от "Атака " Павел Шопов обаче продължи офанзивата, като непосредствено съобщи по адрес на Кръстева, че не се наскърбява от думите на една "еничарка " .

" Нашата задача и цел тук е да се борим против непознатия турски шовинизъм. Ние се оправяме и еничарката очевидно се ядоса ", добави той, представен от Канал 3.

Това провокира персонално водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който отбрани законопроекта с персоналната си история:

"Баща ми умря през 1973 година, аз бях на 3 година Той умря с рождените си имена и по време на последвалата промяна на имената никой не го е питал дали желае или не желае да му се смени името. Просто тъй като не можеше, само че имената му бяха заменени. Включително и надгробните камъни бяха откраднати от режима. До 90-та година никой не ни е питал по какъв начин му е рожденото име, само че и до през днешния ден, когато ми се постанова да получа документи, ми се задава въпроса по какъв начин му е било държавното име . Мен, нас, непрестанно ни връщат в тези грозни времена ".

Юлиан Ангелов от Патриотите обаче му отвърна с въпрос - дали партията му би подкрепила законопроект, който връща имената на българите, потурчени по време на османското иго.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР