Проектната компания ICGB счита, че решението на възложителят е добре

...
Проектната компания ICGB счита, че решението на възложителят е добре
Коментари Харесай

ICGB: Решението на възложителя е добре мотивирано, има основания за изборa на Коринт Пайпуъркс Пайп Индъстри


Проектната компания ICGB смята, че решението на възложителят е добре стимулирано и са налице задоволително учредения, както за избора на Коринт Пайпуъркс Пайп Индъстри С.A. за реализатор на публичната поръчка, по този начин и за отстраняването на Топливо 2 ЕООД от присъединяване. Това оповестиха в свое мнение от ICGB във връзка на постъпилата тъжба от българската компания.

„ В Решението на Възложителя, отчета от работата и протоколите на Комисията са изтъкнати задоволително причини за взетите решения. Цялата информация, изцяло обществено и транспарантно, е налична на уеб страницата на Възложителя, “ изясняват от сдружението.

Разпоредбите на Закон за обществените поръчки дават опция на всеки участник, който не е склонен с Решението на Възложителя, да потърси правата си в Комисията за защита на конкуренцията. Също по този начин, за случаи на отбрана на изключително значими държавни ползи, е планувана опция на авансово осъществяване на Решението за възлагане на поръчката. При допускане на такова авансово осъществяване, Възложителят може да разпореди и задейства поръчка даже и разглеждането на жалбата да не е завършило напълно с влезнало в действие решение. Прилагането на тази правна опция ще разреши на Проектната компания да стартира строителство и да провежда доставките на тръби, защото в тази ситуация е налице значим държавен интерес, изразяващ се в нуждата газопроводът да бъде въведен в употреба дружно с първите доставки на газ за България през Южния газов кулоар.

IGCB АД почита законовите права и ползи на всички участници в процедурите по възлагане на публични поръчки, само че в съответния случай имаме учредения да имаме вяра, че е издадено обосновано и законосъобразно решение, приключват своето мнение от ICGB.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР