Проектите за баните в столицата са само една малка част

...
Проектите за баните в столицата са само една малка част
Коментари Харесай

Арх. Борислав Игнатов от СОС: Моето лично мнение е, че Тодор Чобанов отдавна е бил за смяна от този пост

Проектите за баните в столицата са единствено една дребна част от забавените и затлачени с години несвършени действия от страна на към този момент някогашния заместник-кмет на София доцент Тодор Чобанов “, сподели пред БНР проектант Борислав Игнатов, член на Комисиите по устройство на територията, архитектурата и жилищната политика и инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет.

Да припомнм, че проблемите със забавянето на плановете за възобновяване на баните в Горна баня  и Овча купел бяха изтъкнати като мотив за.

„ Но това е единствено един предлог за неговото премахване. Моето персонално мнение, от общуването ми с него и от неговото показване пред Общинския съвет е, че той от дълго време е бил за промяна , дори преди този мандат и постоянно се е проявявал като човек, който не е подготвен за никакъв разговор. 

Но огромният проблем е в действителност кметът на столицата Йорданка Фандъкова и че тя разрешава по този муден, ленив метод и неефикасен метод Столична община да се носи по течението “, разяснява още в „ Хоризонт до обед “ арх. Игнатов.

По думите по несвършена е била работата на Чобанов и във връзка с детските градини в столицата и рушащите се монументи на културата.

Цялата идея на Чобанов за баните в София беше те да бъдат превърнати в научни центрове или музеи. Просто тъй като има европейски средства по такива планове. И главният проблем през годините беше концепциите му тези бани да не се употребяват като СПА центрове, като места за потребление на минералните извори . На това се опълчиха всички жители през времето – да се употребява благосъстоянието на минералната вода. Чак в този момент ГЕРБ след 10 години, взеха решение тези бани да се употребяват с минералните си води.

Но в този момент ще би трябвало да се трансформират напълно концепциите да ръководство на тези бани. Ако те ще бъдат центрове за минерална вода и процедури, няма да може да се употребяват евро средствата по тези стратегии до момента. Всичко ще би трябвало да бъде преразгледано.

Но Чобанов има и други грехове. Аз имам подозрение, несъмнено, че в действителност става дума и за някакво неразбирателств о кой да вземе тази социална поръчка, че е била обещана на някого и в този момент се провали като период, по тази причина отстраниха Чобанов. Но за мен е значимо какво ще се случи от тук насетне “, сподели още проектант Игнатов.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР