Проекти за над 288 млн.лв., финансирани от Министерството на регионалното

...
Проекти за над 288 млн.лв., финансирани от Министерството на регионалното
Коментари Харесай

Изпълняваме проекти за над 288 млн.лв. с подкрепата на JASPERS

Проекти за над 288 млн.лв., финансирани от Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, извършва страната ни в сегашния програмен интервал с поддръжката на JASPERS. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия Развитие на районите Деница Николова, в четвъртък. Тогава се състоя постоянното съвещание на годишната среща на JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018 “, на което страната ни е хазаин за повторно.

С поддръжка на JASPERS, като конструкция на Европейската капиталова банка, се работи по подготовката и утвърждението на двата огромни плана - "Подобряване на системата за незабавна здравна помощ " на стойност над 163 млн.лв., и "Интегриран градски публичен превоз - Фаза II " на Столична община, който се финансира със 125 млн.лв.

Николова подсети, че и в предходния програмен интервал страната ни е осъществила няколко сполучливи плана в областта на превоза, околната среда и районното развиване с дейната поддръжка и присъединяване на JASPERS. „ През последните 12 години JASPERS е стратегически и обичаен сътрудник в напъните ни да усвояваме дейно средствата на Европейски Съюз в сходство с провежданата политика на доближаване в границите на Европейски Съюз “, акцентира тя.

Според нея една от опциите е въвеждането на нов районен метод към вложенията и интегрираните териториални ограничения, съобразени със спецификата на районите, като се предизвикват партньорствата сред общините, градовете и районите и по този метод се реализират повече резултати с по-малко запаси.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР