Проектът за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскада Доспат-Въча“

...
Проектът за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскада Доспат-Въча“
Коментари Харесай

Водоснабдяването на Пловдив и Хасково от каскада „Доспат-Въча“ става от държавно значение

„ Проектът за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскада „ Доспат-Въча “ би трябвало да бъде разгласен за обект от национално значение. По този метод той на процедура ще бъде необратим и няма да се въздейства от това кое държавно управление е на власт, защото зад неговата реализация ще стои страната. “

Това сподели в Пловдив министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Той взе участие в работна среща по покана на регионалния шеф Ангел Стоев, на която бе разгласен рестарт на плана .

Министър Шишков уточни, че до 10 дни ще бъде образувана нова работна група , която ще има за цел да направи разбор на всички разработки , правени по плана в последните 40 години , откогато съществува концепцията. По този метод ще се стъпи на работещите решения и ще се проучват слабите места , които досега са били отхвърляни и са били спънка за реализацията.

„ Това не може да се случи в границите на служебния кабинет, само че в случай че дадем явен знак, че планът е значим за целия район, е обикновено всяко държавно управление да го продължи. Министерството на районното развиване и благоустройството ще окаже цялостно подпомагане, с цел да работим по него. За страдание в годините обратно това е правено на парче “ , уточни арх. Шишков.

В Пловдив бе разисквано и строителството на Източния обходен път на града , за който процедурите за строителство са на заключителен стадий. Министър Шишков осведоми, че в Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира да се работи по абстрактен план за разширение на автомагистрала „ Тракия “ сред София и автомагистрала „ Марица “, тъй като трафикът е голям.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР