Проектът за тунел под Шипка не е спиран, очаква се

...
Проектът за тунел под Шипка не е спиран, очаква се
Коментари Харесай

Караджов: Проектът за тунел под Шипка не е спиран, има оферта за 358 млн. лв.

Проектът за тунел под Шипка не е спиран, чака се определената компания реализатор да удостовери документално офертата си и да бъде подписан договорът. Това разгласи в Габрово министърът на районното развиване Гроздан Караджов по време на полемика за бъдещето на плана.

Офертата на изпълнителя е на стойност 358 милиона лв. - за техническо планиране и строителство, като се чака в утрешния ден да бъде доказана документално, разясни министър Караджов.

" Макар и неофициално, по телефона имаме удостоверение от фирмата-изпълнител, че удостоверява офертата си, тъй че този план се строи. Следващите осем месеца изпълнителят ще проектира и три години и половина градеж, както е по оферта ".

Така министърът отговори на опасенията, че тунелът ще бъде върнат за ново планиране и ще се забави с години, което беше разтълкувано като заледяване на плана.

Напротив, изясни той, тунелът през Балкана е една от трите огромни вложения, включени в Оперативната стратегия " Транспортна съгласуваност 2021-2027 година " и има подготвеност осъществяването му да стартира.

Според изискванията на програмата плановете би трябвало да бъдат съфинансирани от страната.

В бюджета за 2022 година е планувана сума за ново строителство, като в нея са включени три плана, както и сектори от Автомагистрала " Хемус " и скоростния път Видин - Ботевград, уточни министърът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР