Проектът за откриване на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски", внесен

...
Проектът за откриване на Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски", внесен
Коментари Харесай

Комисията по отбрана подкрепи откриването на Висше военновъздушно училище

Проектът за разкриване на Висше военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски ", импортиран от Министерския съвет на 10 април, беше единомислещо подсилен в парламентарната Комисия по защита през днешния ден. С този акт ще се отговори на нарасналите условия към образованието за усвояването на новата техника във Военновъздушни сили, която би трябвало да бъде призната на въоръжение, излиза наяве от претекстовете на вносителите.

Планираната годишна прехрана за учебното заведение, което би трябвало да действа от началото на 2020 година, е за към 4.5 млн. лв..

В началото на април министър председателят Бойко Борисов на среща с персоналния състав на факултета "Авиационен " към Националния боен университет и военно-въздушната образователна база "Георги Бенковски " в Долна Митрополия разгласи, че е подхванато нужното за възобновяване на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия като независимо висше образователно заведение.

Предложението на държавното управление се прави въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план. Новото висше военно учебно заведение се основава въз основата на факултет "Авиационен " в структурата на Националния боен университет "Васил Левски ".

Основен претекст за разкриване на независимо висше военновъздушно учебно заведение е възходящата нужда от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти, отговарящи на актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията. В него ще се прави образование за придобиване на другите степени на висшето обучение по упълномощени военни и цивилен специалности за потребностите на Военновъздушните сили, Военноморските сили и други структури на въоръжените сили, Министерството на защитата, както и на Министерството на вътрешните работи, гражданските авиационни институции и компании, военно-промишления комплекс и научно-изследователските организации.

Подготовката на курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите в новото учебно заведение ще се обезпечава от преподаватели на сегашния факултет "Авиационен " на Националния боен университет "Васил Левски ", които ще бъдат преназначени във Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски ".

С акта на Народното събрание за разкриване на Висшето военновъздушно учебно заведение се уреждат изискванията и редът, при които курсантите, военнослужещите, студентите и докторантите на съществуващия в този момент факултет "Авиационен " на Националния боен университет "Васил Левски " ще продължат и довършат образованието си в новото висше учебно заведение по същите образователни проекти и специалности.

Припомняме, че с решение на Народното събрание през 2002 година Висшето военно общовойсково учебно заведение "Васил Левски ", Висшето военно учебно заведение по артилерия и противовъздушна защита "Панайот Волов " в Шумен и Висшето военновъздушно учебно заведение "Георги Бенковски " в Долна Митрополия бяха преобразувани във факултети на Националния боен университет "Васил Левски " във Велико Търново.

За нуждата възобновяване на самостоятелността на ВВВУ "Г. Бенковски " се приказва от години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР