Проектът на График за движение на влаковете за 2024 г.

...
Проектът на График за движение на влаковете за 2024 г.
Коментари Харесай

БДЖ публикува за обществено обсъждане Проект за график за движение на влаковете за 2024 г.

Проектът на График за придвижване на влаковете за 2024 година е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ (www.bdz.bg), оповестиха от Холдинг БДЖ " ЕАД. За по-голямо улеснение предложенията за написания на влаковете са показани настрана за всяко едно направление.

Клиентите на БДЖ ще могат да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това ще даде опция на регионалните и общински администрации също да се срещнат и да имат подготвени оферти на идните работни срещи сред институциите.

Новият график е съгласуван оптимално с огромните инфраструктурни планове в страната и главно в жп възел София и Пловдив, заради които опциите за прекосяване на влакове в региона на гарите София и Пловдив са лимитирани.

За възстановяване на обслужването в Северозападните региони на страната е планувано придвижването на пряк пътнически трен от Монтана до София, от Враца до Септември през София, както и от Септември до Мездра през София.

След следения интерес втора поредна година към сезонния трен сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, през идващия летен сезон с изключение на нощния трен е планувано придвижването и на един дневен бърз трен сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия.

Предложения за промени в плана на График за придвижване на влаковете за 2023 година могат да бъдат изпращани до 29-и септември 2023 година на e-mail: [email protected] или импортирани в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов " № 3.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР