Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически

...
Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически
Коментари Харесай

Тръмп: Проектът на Мей за Брекзит може да убие сделката за свободна търговия със САЩ

Проектът на английския министър председател Тереза Мей да резервира тесни стопански връзки с Европейски Съюз след Брекзит " ще убие евентуално " опцията за подписване на съглашение за свободна търговия със Съединени американски щати. Това споделя президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в изявление за английския таблоид " Сън ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако сключат такова съглашение, ние ще имаме алъш-вериш с Европейския съюз вместо с Англия, това евентуално ще убие съглашението ", което Лондон по този начин енергично желае да подписа с Вашингтон, предизвестява Тръмп, представен от Франс прес.

Плановете на Мей за Брекзит " несъмнено ще обиден търговията със Съединени американски щати, за жал по отрицателен метод ", прибавя президентът, представен от Ройтерс.

" Е добре, аз мисля, че договорката, която тя договаря, не е договорката, за която хората са дали своят вот, това не е договорката, която бе сложена на гласоподаване на референдума ", добавя Тръмп, представен от ДПА.

" Споделих с Тереза, която аз одобрявам, споделих с нея моето виждане за това, което да се направи и по какъв начин да се договаря. Бих споделил, че тя направи противното. Това е ОК, тя би трябвало да договаря по най-хубавия метод, който тя знае, само че това несъмнено ще засегне комерсиалната договорка със Съединени американски щати ", добавя Тръмп.

В изявлението Тръмп споделя още, че някогашният английски външен министър Борис Джонсън би бил страховит министър председател.

" Не ги опълчвам един на различен. Просто споделям, че мисля, че той би бил страховит министър председател. Мисля, че той има нужните качества да успее ", споделя Тръмп, представен от Ройтерс. Тръмп признава, че почита доста Джонсън, че го харесва доста и че той е " доста надарено момче ", допълват Асошиейтед прес и ТАСС. Президентът декларира, че е доста тъжен, че Джонсън е напуснал държавното управление и споделя, че се надява, че той ще се върне в даден миг. " Мисля, че той е страховит представител на вашата страна ", добавя той.

В изявлението той разказва Тереза Мей като " прекрасен човек " и възобновява рецензиите си против кмета на Лондон Садик Хан, който, съгласно него, прави " ужасна " работа при ръководството на английската столица.

Тръмп споделя още, че не се усеща добре пристигнал в Лондон и че укорява за това Хан, съобщи АП. Той споделя, че е бил осведомен, че протестиращи ще пуснат над площада с Народното събрание в Лондон голям балон с бебе с лика на Тръмп. Пред таблоида Тръмп споделя, че заради тази причина ще прекара толкоз малко време в Лондон. " Смятам, че когато те пускат балони, с цел да ме накарат да се усещам не добре признат, няма причина да отивам в Лондон ", споделя той.

Президентът укорява Садик Хан, който е мохамеданин, за атмосферата и неотдавнашните терористични офанзиви в Лондон. Той споделя, че Хан е приключил " ужасна работа " в опълчването на тероризма.

Хан даде разрешението в небето на Лондон протестиращите да пусна голям балон, представящ Тръмп като ядосано бебе с памперс.

В изявлението Тръмп споделя, че не е нервозен поради срещата с английската кралица Елизабет Втора, съобщи АП. Той я назовава " страхотна жена " и споделя, че с неспокойствие чака срещата с нея. " Тя съставлява страната толкоз добре ", добавя Тръмп. Той признава, че една от аргументите да се възхищава на кралицата е, че през годините, през които тя е представлявала страната си, тя в действителност не е позволила в никакъв случай неточност.

Тръмп и брачната половинка му Мелания ще пият чай с кралицата през днешния ден в Уиндзорския палат, напомня АП.

В изявлението Тръмп споделя също, че миграцията е трансформирала " самата конструкция на Европа ", съобщи ДПА.

" Мисля, че това, което стана в Европа, е позор. Да се разреши на имиграцията да се случи в Европа, това е позор. Мисля, че тя промени структурата на Европа и до момента в който не действате доста бързо, Европа в никакъв случай няма да бъде това, което беше ", декларира Тръмп.

" Да се разреши на милиони и милиони хора да дойдат в Европа е доста, доста тъжно. Мисля, че вие губите своята просвета ", споделя той.

" Сън " към този момент пусна туит със фотография на заглавната си страница и разгласи, че цялостният текст на изявлението с Тръмп ще бъде качено онлайн в скоро време, съобщи ДПА. На заглавната страница на " Сън " се чете " Мей унищожи Брекзит... Американската договорка се анулира ".

Снимка на заглавната страница бе оповестена в Туитър малко откакто Тръмп се срещна с Тереза Мей на церемония вечеря в негова чест в замък край Оксфорд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР