Проектът Игрите на 90-те е инициатива, която цели да запознае

...
Проектът Игрите на 90-те е инициатива, която цели да запознае
Коментари Харесай

"Игрите на 90-те" подготвят изненади за децата по случай 1 юни

Проектът " Игрите на 90-те " е самодейност, която цели да запознае днешните децата с игрите, с които за израснали техните  родители или децата от предходното потомство. Идеята на основателите е дребни и пораснали деца да се забавляват дружно на открито измежду природата.
Организаторите на плана Зара Лазарова и Сами Догмуш имат задача да изкарат малчуганите от телефоните, таблетите и цифровото пространство, да ги срещнат с игри, които са се играли преди цифровата епоха, в която те порастват.

Зара Лазарова споделя, че родителите изпитват компликации с връзката с децата си и откъсването им от цифровата среда. Това е постоянно обсъждана тематика от доста експерти, като се акцентира значимостта от живото другарство и игрите навън.

" Ние се грижим за сигурността, само че ще има и извънредно доста игри. Нашата идея е да даваме независимост на децата да играят, подбрали сме много забавни игри ", добави тя.

" Игрите стартират с една обща физическа подготовка. Ние ще се постараем децата да разгреят хубаво с цел да няма контузии. Отделно нашите сътрудници ще раздават с рикша доста плодове на децата, с цел да са заредени с витамини по време на играта и да не им е тежко ", сподели Сами Догмуш.

Програмата ще бъде от 10:00 ч. до 14:00 ч. и децата ще играят седем игри, по-късно ще има награди за тези, които са минали през всичките игри.

Деца ще могат дружно да играят на федербал, дама, ластик, гоненица, дърпане и скачане на въже, пийнал морков и шоколад.

" Ние държим да прокламираме неща, които са в действителност значими за децата, това са положителната физическа интензивност и здравословния метод на живот ", сподели още Зара Лазарова.

Събитието ще се организира в парк " Гео Милев " и е част от фестивала " В света на откривателите ", който организацията " Първите седем " организира по същото време още веднъж в този парк.

Входът за всички интензивности е свободен.


По обявата работи: Ралица Тачева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР