Проект за промени в Закона за местните данъци и такси,

...
Проект за промени в Закона за местните данъци и такси,
Коментари Харесай

На първо четене в НС - няма да подаваме декларации за имоти, които вече не ползваме

Проект за промени в Закона за локалните налози и такси, препоръчан от " Възраждане ", мина на първо четене в пленарна зала. С него се предлага освобождение на данъчно задължените лица от следващо подаване на декларация за парцела, в случаите на изминал период на учреденото право на прилагане или при отвод от правото на прилагане, защото нужната информация за установяване на годишния налог е налична в общината по местоположение на парцела.

След служебна информация в регистрите на популацията и/или в Агенцията по регистриране, останалата нужна информация елементарно би могла да се набави. На основата на данъчната оценка, чиновниците в общинската администрация ще дефинират дължимия годишен налог.

Другите промени са свързани с това, че когато транспортно средство е благосъстоятелност на повече от едно лице и притежателите са с непрекъснати адреси в разнообразни общини, данъкът следва да се внася в доход на общината, в която е записано транспортното средство . По този метод ще се отстранен усложненията пред данъчно задължените лица, ще се облекчи административната тежест, обвързвана със снабдяването на изискуеми документи, ще се усъвършенства контрола от страна на пунктовете за годишни механически прегледи, ще се отстранят усложнения в работата на нотариусите и ще се подкрепи общинската администрация.

Предложените допълнения няма да доведат до натоварване на общинските администрации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР