Проект за градска железница между Перник и София беше представен

...
Проект за градска железница между Перник и София беше представен
Коментари Харесай

Предлагат градска да свързва Перник и София

Проект за градска железница сред Перник и София беше показан от сдружението " Градски превоз и инфраструктура ". Железницата, обвързвана със столичното метро, би трябвало да понижи както автомобилния трафик и замърсяването, по този начин и времето за пътешестване.

Идеята за градска железница сред двата близки града идва след разбор на тежкия авто трафик сред столицата и Перник. Средно 36 000 автомобила минават всеки ден през прохода Владая, което е причина и за честото формиране на съществени тапи.

Според създателите на плана БДЖ не предлага транспортна опция

„ С реализацията на предлагането двата града ще бъдат свързани с една връзка, която ще дава опция на София да има нов релсов диаметър – наземна железница, която ще добавя съществуващите направления на метрото и ще разреши влизането в София с автомобил да бъде лимитирано “, споделиха Цанко Симеонов от съдружие „ Градски превоз и инфраструктура “.

С реализирането на плана на денонощие сред Перник и София ще се движат 60 влака на период през 20 минути. Така близо 90% от шосейния трафик ще бъде трансфериран на ЖП превоза. За да се поеме огромния пътникопоток, от сдружението оферирате да се купят двуетажни влаковете със средства по Механизма за възобновяване и резистентност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР