Проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. Котовск“

...
Проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. Котовск“
Коментари Харесай

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. „Котовск“ 2

Проект за енергийна успеваемост на административната постройка на ул. „ Котовск “ 2 в Русе беше извоюван от Община Русе. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния проект за възобновяване и резистентност, като общият размер на разноските по инвестицията е над 1 млн. лева

Целта на плана е устойчивото енергийно възобновяване на нежилищния сграден фонд в Община Русе. Предвидените по постройката действия включват въвеждане на енергоспестяващи ограничения, като полагане на външна топлоизолация по стени, топлоизолиране на покрива и пода, промяна на дограма, ограничения по осветяване, създаване на фотоволтаична централа. След внедряване на ограничения се чака административната постройка да постигане енергиен клас „ А “.

Сградата е строена през 80-те години на 20 век и е с обща повърхност от над 3 000 кв. м. Към сегашния миг в нея се обитават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни ограничения ще способства и за понижаване на разноските за енергопотребление на постройката, за понижаване на годишните разноски за нейната употреба и поддръжка и ще се усъвършенства топлинният комфорт в средата. Предвиденият комплекс от ограничения и интервенции ще подобрят външния тип на постройката и ще подсигуряват безвредни и здравословни условия на структурите, които се обитават в нея.

Подобряването на енергийната успеваемост и енергийните характерности на постройката ще има обществени, финансови и екологични изгоди, като ще добави напъните на Община Русе за създаване на съвременен образ на града,

Дейностите се извършват план за „ Изпълнение на ограничения за енергийна успеваемост в обществена постройка за административно обслужване в Община Русе “ посредством Процедура №BG-RRP-4.020 „ А1 „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “, Компонент 4 „ Нисковъглеродна стопанска система “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР