Проект ще подпомага образователната интеграция на учениците от ромски произход

...
Проект ще подпомага образователната интеграция на учениците от ромски произход
Коментари Харесай

Ромчета в Радомирско ще учат допълнително български

Проект ще подкрепя просветителната интеграция на учениците от ромски генезис в три учебни заведения в община Радомир - ОУ "Христо Ботев " в с.Гълъбник, ОУ "Иван Вазов " в с. Извор и СОУ "Христо Ботев " в с.Дрен. Инициативата е по оперативна стратегия "Наука и обучение за образован напредък ", заяви Катя Кръстева - шеф на ОУ "Христо Ботев ".

Учениците ще учат в допълнение по 20 часа месечно български език. С тях ще работят още психолог и логопед.
Ще бъде построен аудио-визуален кабинет с 10 работни места. Той ще подкрепя усвояването на непознати езици и ще улеснява възприемането на образователния материал като цяло. Освен това ще се употребява и от възпитаници от други учебни заведения, които не са ангажирани в плана.

Предвидено е и възобновяване на библиотечния фонд в учебните заведения и възстановяване на материалната им база. Ще бъде построено и ателие "Сръчни ръце ", което ще бъде оборудвано с шевни машини, гладачна маса, оверлог машина. И този кабинет ще бъде разполагаем на всички възпитаници в Радомирско.

Дейностите, ориентирани към културната еднаквост ще се учат в клуб "Етно творчество ". Планирани са още доста спортни и културни мероприятия.

Продължителността на плана е 18 месеца. Той е на стойност 354 000 лева и ще обхване към 100 деца от ромски генезис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР