Проект на бившия вицепремиер Калина Константинова за развитие на Български

...
Проект на бившия вицепремиер Калина Константинова за развитие на Български
Коментари Харесай

Топ проект на Калина Константинова за пощите излезе неосъществим

Проект на някогашния вицепремиер Калина Константинова за развиване на „ Български пощи “ е пред неуспех. Проектът за цифрова промяна на пощите е за 100 млн. лева и е част от Националния проект за възобновяване и резистентност. Оказва се, че той не може да бъде осъществен – и поради проблеми с режима на държавните помощи, и поради недомислени действия, които са в прорез с нормативни документи, написа „ Сега “.

Това излиза наяве от направена от финансовия министър Асен Василев справка  са компликациите към осъществяването на Плана за възобновяване, направена за депутатите от отрасловата комисия по въпросите на Европейски Съюз в Народно събрание.

Проектът е доста упорит и бе представян от Константинова като основен за разцвета на пощите. Оказа се, че този упорит проект не може да бъде изпълнен. „ С Европейска комисия следва да се предоговори инвестицията за ограничение на обсега на действия или отдръпването ѝ, заради усложнения в използване на режима на държавна помощ, настоящи нормативни ограничавания във връзка с даване на услуги за инспекция на електронната идентификация и за базови телемедицински диагностични услуги “, се споделя в направената от финансовото министерство информация.

Така обичаният план се оказва един от най-проблемните по линия на вероятно второ искане за заплащане. Предвидено е нужните промени в Закона за пощенските услуги, които да разрешат въвеждането на новите услуги, да са влезнали в действие все още на изпращането на искане за второ заплащане. Финансовият министър Асен Василев е оптимист, че такова искане ще бъде пратено септември месец.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР