Продуцентската къща Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на

...
Продуцентската къща Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на
Коментари Харесай

Universal спира да промотира Рамщайн“

Продуцентската къща Universal Music стопира маркетинговите и промоционалните действия на немската метъл група " Рамщайн " след вълната от изказвания за полово принуждение против фронтмена на групата, предава Агенция Франс Прес.

" Обвиненията против Тил Линдеман ни шокираха и ние изпитваме най-голямо почитание към дамите, които толкоз самоуверено приказваха обществено по този случай ", се споделя в изказване на лейбъла.

" Преустановихме маркетинговите и промоционалните действия за записите на групата до второ разпореждане ", гласи още изказването.

През последните седмици няколко дами описаха, че са били дрогирани и вербувани да вземат участие в полови дейности с 60-годишния Линдеман на празненства след концерти на " Рамщайн ", напомня БГНЕС.

В сряда берлинските прокурори оповестиха, че са почнали следствие против Линдеман по отношение на тези изказвания.

Линдеман отхвърли обвиняванията, а юристите му ги нарекоха " абсолютно погрешни ".

Министърът на културата на Германия Клаудия Рот съобщи, че следствието против Линдеман " акцентира, че обвиняванията би трябвало да се одобряват доста съществено ". В изявление за вестник " Тагесшпигел " Рот прикани уредниците на концерти да подхващат повече ограничения за обезпечаване на сигурността на почитателите. " Тези обвинявания... демонстрират още един път какъв брой незабавно се нуждаем от кодекс за държание в музикалната промишленост, както и в културната промишленост като цяло ", сподели тя.

Скандалът избухна, откакто млада ирландка написа в обществените мрежи, че е била дрогирана и опипвана от Линдеман

на празненство зад кулисите във Вилнюс. Оттогава в платформи като Twitter, Instagram и YouTube се появи вълна от сходни истории и от други дами.

Вълненията към изказванията доведоха до анулация на всички празненства след концерти на " Рамщайн " в Мюнхен предходната седмица.

Някои европейски страни също оповестиха, че не желаят да проведат концертите на групата.

От Берлин също по този начин оповестиха, че празненствата след ще бъдат анулирани на идните концерти на групата в немската столица през юли.

Universal съставлява музикалните записи и издателската активност на " Рамщайн ", само че не и концертите или мърчандайзинга.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР