Продаване на свободата Продавате ли красотата или свободата си на

...
Продаване на свободата Продавате ли красотата или свободата си на
Коментари Харесай

Животът ви не бива да се превръща в извинение; той трябва да е изява на възможностите ви ♥ Анди АНДРЮС

Продаване на свободата

Продавате ли хубостта или свободата си на заинтригуваните купувачи? Твърде доста хора разменят това, което имат за сигурност, като даже не го осъзнават. Има разлика сред това да се възползваш от някаква опция и да влезеш в капан. Много значимо е да се знае кое е избор и кое капан. Отговорността пада върху вас. Вие сте виновни за предишното и бъдещето си.  Лошата вест е, че предишното е към този момент е отвън надзор, а положителната – че бъдещето е в ръцете ви.

Вие продавате свободата си всякога, когато обвините родителите си, колегата си, шефа си или сътрудника си за ситуацията, в което сте сега. Вие продавате свободата си всякога, когато обвините образованието си (или неналичието на такова), гените си или мрежата от условия, която обгръща всекидневието ни. Ако си позволите да хвърлите виновността за неналичието на триумфи върху тези неконтролируеми сили, ще затънете в тресавището на предишното и ще станете жертва на страховете и разочарованията си.

Не бива да си позволявате да стоите в хватката на предишното. Избирайки поемането на отговорност, вие получавате късмет да не продадете бъдещето си на условия, които сте решили да не контролирате. Настоящото ви положение – умствено, духовно, прочувствено, финансово и физическо (в огромна степен) – се дължи на взетите от вас решения. Решенията ви постоянно се дефинират от мисленето ви. Ето за какво актуалното ви умствено, физическо, духовно, прочувствено и финансово положение зависи от качеството на мислите ви, вижданията ви за живота и вярванията ви по отношение на вас и другите хора. С други думи, мисленето е в основата на всичко. Наистина ли копнеете да измененията радикално живота си? Променете мисленето си!

Извършване на персонална инвентаризация

За да поемете отговорност за живота си, първо би трябвало да извършите „ персонална   инвентаризация ” на сегашното си. Направете оценка на това по какъв начин се справяте прочувствено, физически, финансово, духовно, обществено, професионално и в фамилията.

Преодоляване на страха от неуспех

Когато се замисли за виновното решение, човек нормално се сблъсква със страха от неуспех. Осъзнава следното нещо: в случай че управлявам живота си, виновността за възможните ми неуспехи ще е моя! Бог не ви е дарил със способността постоянно да взимате верни решения. Обаче ви е дарил със способността да поправяте грешките си. Не позволявайте на съмненията в прочувственото ви положение да ви отклоняват от поетия курс. Животът ви не трябва да се трансформира в извинение; той би трябвало да е изява – проява на опциите ви. Разумът ми няма да витае в проблемите на предишното –той ще живее в решенията за бъдещето. Друг метод за разбиране на неуспеха е да си зададем въпроса по какъв начин можем да го използваме за осъществяване на триумфи. Дали достигането на дъното не е сигнал, че е време за оттласкване? Колкото и необичайно да наподобява, това е по този начин! Защо? Защото великите хрумвания и вдъхновението потеглят от дъното. Томас Уотсън, един от създателите на IBM споделя: „ Точно  оттова потегля триумфът – от далечния завършек на неуспеха. ” По принцип, когато нещата не вървят по проект, би трябвало да се направи промяна в курса. Всички ние сме чували за Томас Едисон и за неговите 10 хиляди несполучливи опита да сътвори електрическа крушка. Той споделя: „ Аз не съм се провалял. Просто открих 10 хиляди метода за това по какъв начин не се прави електрическа крушка. ”

Когато гледате на неуспехите като на благоприятни условия за напредък и открития, вие се освобождавате от страха от проваляне. Как може човек да се провали, в случай че „ неуспехите ” са просто уроци, които човек научава по пътя си към триумфа?

Избрано от: „ Седемте решения “, Анди Андрюс, изд. Скайпринт, 2016 година
Снимка: en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР