Продавачката в хранителния магазин на ихтиманското село Веринско баба Стефка

...
Продавачката в хранителния магазин на ихтиманското село Веринско баба Стефка
Коментари Харесай

Дни преди изборите: Кандидат-кметица в Ихтиманско спипана в скандално престъпление

Продавачката в хранителния магазин на ихтиманското село Веринско баба Стефка е била хваната с крадени дърва от чиновниците на Общинското горско дружество (ОГП) в Ихтиман, оповестиха за breaking.bg източници, осведомени с инспекцията. 60-годишната баба Стефка или Стефка Дамянова е претендент за кмет на Веринско и е част от листата с претенденти за общинския съвет в Ихтиман на скандалната Милена Чомакова, която живее на фамилни начала с локалния дървен олигарх Емил Караджов. Официално, същият се води прокурист на дърводобивната компания „ Експрес 79 “, която е монополист в района и за която има следствие от икономическа полиция, че прави брутална гола сеч в горите, стопанисвани от Държавното горско стопанство (ДГС) „ Ихтиман “.
Преди две седмици breaking.bg към този момент заяви, че данъчните на Румен Спецов са запечатали бензиностанцията на Милена Чомакова в Ихтиман и са й наложили рекордна глоба от 25 хиляди лв., защото обектът работел без позволение за търговия с горива. Сега интимната двойка локални олигарси Чомакова и Караджов среща следващите неприятности поради техните хора в село Веринско, хванати с крадени дърва. Всички дърва за огрев, които нямат нужните документи и обозначения, се считат от държавните и общински горски управляващи за крадени.
През последните дни и седмици поради настъпилия деен интервал, в който хората купуват дърва, ихтиманското ОГП прави всеобщи инспекции във всички обитаеми места на територията на общината. Вчера, при такава взаимна инспекция на чиновници от ОГП “Ихтиман “ и районното полицейско ръководство в града, в село Веринско са открити съответните нарушавания на Закона за горите. При инспекция на закоността на дървесината на няколко адреса във Веринско, в три от тях е открита дървесина – общо 25 мЗ, за която не е възложен условия по закон превозен билет.
Освен това дървата за огрев не са били маркирани и с контролна горска марка. Горските и служителите на реда са съставили 4 акта за предпазване на дърва за огрев без превозен билет, които не са маркирани с контролна горска марка. Предстои да бъдат избрани наказателните постановления за нарушавания на Закона за горите.
И на трите адреса във Веринско, където са открити крадените дърва, живеят лица, които работят интензивно за предизборната акция на Милена Чомакова като претендент за кмет на Ихтиман. А на един от тези адреси живее и баба Стефка – кандидатката на Чомакова за кмет на Веринско. На къщата й, където горските и служителите на реда са открили противозаконната дървесина, е гордо окачен и избирателен афиш на самата баба Стефка в компанията на Милена Чомакова.
В една от първите си предизборни прояви продавачката Дамянова споделя, че се присъединила в сдружението на Чомакова „ За Ихтиман “ “по покана на доста млади и амбициозни хора, поданици на село Веринско ”. Кои са тези хора не излиза наяве – евентуално става дума за ортаците на баба Стефка, с която “усвояват ” немаркираната дървесина. “Промяната хлопа мощно на вратата на селото и общината, защото в екипа на госпожа Милена Чомакова е цялостно с доста съумели младежи. В младите е бъдещето. Те гледат напред и знаят, какво ще бъде най-хубаво за идващите генерации в общината ”, изяснява още баба Стефка. А ихтиманските зевзеци към този момент се майтапят, че след противозаконната бензиностанция на Чомакова и крадените дърва, открити при претендентите й, смяната в Ихтиман в действителност придобива действителни и забележими измерения. Измерения на бъдещи обири и стимулиране на противозаконни действия като голата сеч…
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР