Продължавайки осемгодишната традиция, късно снощи Apple представи най-новата версия на

...
Продължавайки осемгодишната традиция, късно снощи Apple представи най-новата версия на
Коментари Харесай

Apple анонсира iOS 12 с ARKit 2.0 и повече възможности за Siri

Продължавайки осемгодишната традиция, късно нощес Apple показа най-новата версия на iOS за iPhone, iPad и iPod touch по време на своята WWDC презентация. В допълнение към представянето на сбирка от изменени приложения – по-специално включващи известия с нови Memojis и Animojis – iOS 12 е актуализация, която ускорява поддръжката на операционната система след видимо безкрайната година на забележителни бъгове и проблеми със сигурността.
Тя включва и групови вести, както и други функционалности, предопределени да понижат разсейването на потребителите и да лимитират времето ви пред екрана.

Следвайки 95 % задоволеност на клиентите за iOS 11, Apple споделя, че удвоява продуктивността на iOS 12. Всички устройства, поддържащи iOS 11, ще поддържат iOS 12, а Apple ще усъвършенства продуктивността на по-старите устройства. Най-сериозно усъвършенстване на продуктивността се споделя, че ще има, когато устройството е натоварено. Приложенията ще започват с 40 % по-бързо, клавиатурата ще се демонстрира с 50 % по-бързо, а камерата ще се отвори със 70 % по-бързо на старите устройства.



В допълнение към актуализирането на ARKit до версия 2, Apple също по този начин създаде нов файлов формат за увеличена действителност, наименуван USDZ, който работи в мрежата и голям брой приложения, с цел да демонстрира реалистични AR обекти в техните верни размери. Поддържа се от Adobe, Autodesk, Quixel, Pixar, PTC и Sketchfab. Разработено е ново приложение, основано от Apple, наречено Measure, с цел да се възползвате от AR и да мерите обекти в действителния свят. Measure е включено в iOS 12, вместо да изисква настрана евакуиране от App Store.

Siri също става по-умна и към този момент употребява Shortcuts като ще може да извършва по едно и също време няколко задания при едно поискване. Shortcuts работят в iOS, HomePod и Apple Watch.

iOS 12 ще е налична и за артикули от 2013 година като iPhone 5S.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР