Продължават взаимните заплахи и демонстрации на сила между Съединените щати

...
Продължават взаимните заплахи и демонстрации на сила между Съединените щати
Коментари Харесай

Демонстрации на сила и заплахи между САЩ и Корея

Продължават взаимните закани и демонстрации на мощ сред Съединените щати и Северна Корея. Американски изтребители прелетяха рисково покрай севернокорейска територия. В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации външният министър на Северна Корея насочи остри закани против Вашингтон и американския президент Доналд Тръмп.

Американски бомбардировачи, ескортирани от изтребители, прелетяха в интернационалното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея. За първи път през 21 век, американски самолети прелитат толкоз покрай демилитаризирана зона сред двете кореи.

В известие от Пентагона се споделя, че това е проява на военната мощност, с която Вашингтон разполага и сигнал към Пхенян, че Доналд Тръмп не насочва напразни закани към Ким Чен-ун.

Отговорът на Северна Корея не закъсня. В речта си пред Организация на обединените нации, външният министър на страната съобщи, че към този момент е неизбежно посещаване на севернокорейски ракети на цялата територия на Съединени американски щати.

И Йон-хо, външен министър на Северна Корея: Корейската народно-демократична република сполучливо напредва в нуклеарните си опити. Развиваме се като нуклеарна мощ и като стопанска система. Целта ни е да сложим завършек на военните закани на Съединените щати и да изравним силите си с тях.
И Йон-хо добави, че не Ким Чен-ун, а Тръмп е този, който е поел на самоубийствена задача.

И Йон-хо, външен министър на Северна Корея: Абсурдно е, че човек като Доналд Тръмп, вманиачен мегаломан, който не е почитан даже от жителите на Съединените щати, един лъжовен крал, президент на злото, че подобен човек ръководи тази страна. Лошото е, че този човек към този момент се изтърка в заканите си, само че той държи нуклеарното куфарче - ето това е най-голямата опасност за международната сигурност.
Американският президент отговори в Туитър. Според Тръмп, както Ким, по този начин и министрите му би трябвало да внимават в изявленията си, тъй като " може и да не бъдат в близост още дълго ".

 Американски бомбардировачи прелетяха напълно покрай Северна Корея Американски бомбардировачи прелетяха напълно покрай Северна Корея
Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в интернационалното въздушно пространство над морето източно от Северна К...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР