Продължават протестите на жителите на село Бузовград. Този следобед те

...
Продължават протестите на жителите на село Бузовград. Този следобед те
Коментари Харесай

Продължават протестите на жителите на Бузовград

Продължават митингите на жителите на село Бузовград. Този следобяд те се събраха пред Съдебната палата в Казанлък. Недоволството им е ориентирано против освобождението под гаранция от 3 хиляди лева на 57-годишния Димитър Косев, който през ноември предходната година блъсна с колата си и умъртви 14-годишно момче от селото. 

Преди дни стана ясно, че мярката за неотклонение на Косев е изменена и той е освободен от ареста, а като причина от прокуратурата показват, че на водача е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по несъобразителност и мярката за задържане не може да продължи повече от два месеца.

Хората от Бузовград и околните на починалото момче не одобряват тези претекстове, нито обвиняването за провокирана гибел по несъобразителност, откакто Димитър Косев даже не е спрял след произшествието, прибрал се е у дома, а по-късно е дал позитивни проби за алкохол и опиати. Днес на митинга беше и майката на 14-годишния Иван Седмаков.

„ Тук сме, с цел да протестираме за Ванко. Той беше най-ценното за мен. Обичаше историята, искаше да стане археолог, беше доста усмихнато дете. Дете- фантазия. Не е заслужено. Той го умъртви, а аз би трябвало да понасям това “, споделя опечалената жена. Тя към момента се надява на правдивост, само че в този момент не я вижда.

 „ Достатъчно жертви дадохме, тези деца не ги раждаме, с цел да ги убиват пияни водачи по пътищата. Обещанията бяха доста, за тежки санкции, за ефикасна присъда “, разясниха поданици на Бузовград.

Те се заканиха да продължат с митингите с гледище за правдивост и пояснения. Искат и промени в закона, които да не позволяват сходни случаи.



По обявата работи: Иван Славов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР