Продължават преките преговори на арабско-кюрдския алианс СДС (Сирийски демократични сили)

...
Продължават преките преговори на арабско-кюрдския алианс СДС (Сирийски демократични сили)
Коментари Харесай

Кюрдите търсят пътища за помирение с Башар Асад

Продължават директните договаряния на арабско-кюрдския алианс Съюз на демократичните сили (Сирийски демократични сили) с представители на държавното управление в Дамаск за намиране на кротичък път за превъзмогване на проблемите сред тях и за слагане на завършек на войната, за пробутване на път към „ демократична и децентрализирана Сирия”.

Важно е, че в Съюз на демократичните сили водеща роля играят кюрдските „ Отряди за национална самоотбрана” – техният проблем е по-голяма автономност, арабите-сунити пък са съперници на Башар Асад.

Обсъжда се основаване на взаимни комитети, които да дефинират допирните точки на двете страни, както и разликите, които би трябвало да бъдат преодолени.

Визитата на делегацията на Съюз на демократичните сили в Дамаск е окачествена като „ тест за действителните намерения” на режима на Асад. Според кюрдите, всяко допустимо съглашение изисква привличане на интернационалните гаранции, защото „ сирийският режим е надъхан да манипулира и принуждава към капитулация”, както това стана в провинция Даръа и в други региони на Сирия.

Делегацията на Съюз на демократичните сили е водена от кюрдския политик Илхам Ахмед. Преговорите към този момент носят „ опознавателен характер”, само че се възнамерява последователно да бъдат включени по-широк кръг въпроси. Скоро не се чакат съответни резултати.

Редакция БЛИЦ (по информации в непознати медии)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР