Продължават опитите за телефонни измами в Монтанско, научи агенция BulNews. Вчера

...
Продължават опитите за телефонни измами в Монтанско, научи агенция BulNews.
Вчера
Коментари Харесай

Поредна измамна схема! Мним лекар поиска 19 бона за спешна операция от баба в Монтанско

Продължават опитите за телефонни измами в Монтанско, научи организация BulNews.
Вчера 86-годишна жителка на село Вирове потърсила помощ в полицията в града на Огоста. Жената обяснила, че предната вечер, към 20.45 часа, получила позвъняване от прикрит номер на стационарния си телефон. Непознат мъж, представяйки се за доктор от локалната болница, й съобщил, че снаха й се нуждае от незабавна ортопедична интервенция, за която би трябвало да се платят 19 000 лева Объркана от обстановката жертвата обяснила, че в дома си има единствено 1500 лева Половин час последвало ново позвъняване с инструкции да съобщи парите пред вратата на къщата си на изпратения от мнимия лекар "санитар ". Едва откакто изпълнила напътствията, тя се усъмнила, че е попаднала в лъжлива скица.
Веднага стартирали оперативно-издирвателните дейности, в които, дружно с специалисти от бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ били ангажирани криминалисти от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана и Участък „ Огоста “.
В резултат на прецизното следствие „ санитарят “, употребен в ролята на пощальон в лъжливата скица, бил открит. Задържаният е 31-годишен престъпно проявен и осъждан мъж от село Д-р Йосифово. Той предал 900 лева от взетите пари.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс и дейностите по следствието не престават под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР