Продължават да се прилагат активните превантивни мерки за предотвратяване на

...
Продължават да се прилагат активните превантивни мерки за предотвратяване на
Коментари Харесай

Множество нарушения при спецакция на МВР в Пловдивска област

Продължават да се ползват дейните превантивни ограничения за попречване на закононарушения и престъпления на обслужваната от пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи територия. В рамките на полицейските дейности през днешния ден се организира поредна профилирана интервенция с фокус дребните и отдалечени обитаеми места от Община Карлово. Акцията се реализира с присъединяване на чиновници от районното ръководство в подбалканския град, пловдивския бранш „ Специализирани полицейски сили “ и жандармерията.

Планираните инспекции имат за цел секване на битовата престъпност и всички типове противозаконни действия, измежду които контрабанда с акцизни артикули, приложимост и разпространяване на опиати, закононарушения срещу горското и селското стопанство. Засилен надзор се прави и във връзка с пътната сигурност, както и за съблюдаване на наредбите, свързани с българските персонални документи и адресна регистрация и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Към 14 ч. смесените екипи са работили на територията на карловския квартал „ Сушица “, град Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Соколица и Слатина.

Общо са тествани 229 лица и 176 моторни транспортни средства. С механически средства за приложимост на алкохол са тествани 34 водачи, а други трима – за приложимост на наркотични субстанции. За установени нарушавания на ЗДвП са формирани 5 акта и издадени 49 санкции с фиш. Други 12 акта са на съображение Закона за българските персонални документи.

Административно отношение е взето и във връзка открити нередности в общо 18 търговски обекта, като следва документите да бъдат изпратени на съответните способени институции.

В три от общо 19 частни адреса са открити към 15 кубика противозаконен дървен материал. По два от случаите са формирани актове от инспектори от Регионална дирекция по горите, а по третия се води досъдебно произвеждане в РУ-Карлово.

Досъдебно произвеждане е формирано и по отношение на конфискувани нелегално притежавани ловна пушка и муниции от къща в квартал „ Сушица “.

Предварителна инспекция за предпазване на малко количество безакцизен тютюн е стартирана против гражданин на село Соколица.

До привършване на акцията в обсега й ще влязат и Карлово, Калофер, с. Васил Левски, с. Марино поле и с. Ведраре.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР