Продължават да пристигат сериозни суми непрекъснато. Още не сме изпратили

...
Продължават да пристигат сериозни суми непрекъснато. Още не сме изпратили
Коментари Харесай

Манол Пейков: Първият тир с помощ за пострадалите от земетресенията в Сирия заминава днес

„ Продължават да идват съществени суми непрестанно. Още не сме изпратили нищо. От цялата страна се стичат дарения. Наш сътрудник ни е отдал да употребяваме безплатно склада му. Имаме няколко тона брашно, което ще пристигна от Карнобат. Напълно гратис ще е и да го транспортираме до Сирия. Днес се надяваме да успее да тръгне. Имам известна вяра, че до края на деня ще натоварим тир със артикули за хората. “

Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria издателят Манол Пейков, който координира една от акциите за набиране на дарения. Той добави, че по оповестената сметка към този момент са събрани над 800 000 лв..
Другата седмица ще заминат още 2-3 тира, тъй като сме събрали ужасно доста хора неща. Ще има и 2-3 тира с облекла, палатки, челници, храна, които ще потеглят през идващите дни.
„ Всичко е тествано. Разговаряме с човек, който има хора от другата страна на границата в Турция. Връзката им със Сирия е възобновена. Имат доверени хора от сирийска страна, доверени, които ще ни отчетат нещата със фотоси. Ще забележим какво ще стане с първия тир, и след това ще изпратим още няколко “, разяснява още Пейков.

Той уточни, че през целия ден през днешния ден ще работят пунктовете в Пловдив и София, с цел да се събират средства.

„ В събота отпътувам за град Кешам в Турция, там създават извънредно качествени палатки. Асеновградски предприемач ме свърза с тях. Това е една от най-търсените артикули в Сирия и Турция. Ще им дарим такива. В София централния ни пункт е на ул. Шипка 23, ще имаме и в Асеновград, Димитровград, приготвят се и още “, уточни Пейков.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР