Когато Афраа е намерена в развалините на срутена сграда в

...
Когато Афраа е намерена в развалините на срутена сграда в
Коментари Харесай

Шест месеца след земетресението в Турция и Сирия: Бебето Афраа намери осиновители

Когато Афраа е открита в руините на срутена постройка в Сирия, пъпната й шнур към момента е била прикрепена към майка й, която е умряла малко след раждането. Видеозаписът на спасяването на бебето от земетресението през февруари завладя света. Днес Афраа е на шест месеца - едно щастливо и крепко бебе. Леля ѝ и чичо ѝ са я осиновили и я отглеждат дружно със седемте си деца в сирийския град Джиндайрис, близо до турската граница.
Това момиче е моята щерка. Аз не спечелвам пари от нея. Не съм получавал никаква помощ, с изключение на от някои хора, които ни даваха памперси и бебешки храни. Никога обаче не се случвало да взема огромни суми пари. Считам я за едно от моите деца и децата ми доста я харесват. Тя се усмихва доста на всеки, който срещне.
Халил Ал-Савади, осиновител

Опустошителното земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер връхлетя Турция и Сирия в ранните часове на 6 февруари. Последваха голям брой вторични земетресения. Сред най-тежко засегнатите региони бе следената от бунтовниците северозападна Сирия, където живеят към 4,5 млн. души, доста от които са разселени вследствие на 12-годишния спор в страната, в който са починали половин милион души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР