Продължават боевете между Израел и Хамас. През последните няколко дни

...
Продължават боевете между Израел и Хамас. През последните няколко дни
Коментари Харесай

Хамас поиска от Израел да освободи от затвора „палестинския Нелсън Мандела“

Продължават боевете сред Израел и Хамас. През последните няколко дни израелската войска дефинира интервенциите в Хан Юнис като " огромни ", а в този момент твърди, че през последните 24 часа са убити към 20 бойци на Хамас. Те оповестиха, че в града са били осъществени целенасочени набези, а изтребители са нанесли удари по комплекс на Хамас. По-рано организациите за помощ предизвестиха за тежкото състояние в южната част на страната, където при започване на спора стотици хиляди поданици на Газа избягаха от север. Хуманитарни групи обявиха, че израелските войски обстрелват последните останали лечебни заведения в района.

Междувременно не престават договарянията за помирение. Според източници те са в напреднал стадии. Хамас обаче упорства за освобождението на водача на главния си политически противник като част от съглашение за преустановяване на сраженията. Бойната формация изиска от Израел да пусне Марван Баргути , който към този миг е прекарал повече от две десетилетия зад решетките. Той е възприеман от някои палестинци като техния Нелсън Мандела и е най-високопоставеният пандизчия, държан от Израел. Искането на Хамас притегля ново внимание към Баргути, който към момента играе централна роля в палестинската политика, макар че е арестуван. Освобождаването му може да постави основите за възможното му избиране на народен пост. От своя страна от йеменските Хути обявиха, че са нанесли офанзиви по няколко цели в южната част на Израел.
С помощта на Всемогъщия Бог ракетните сили на йеменските военни организираха интервенция против съответни цели на израелския зложелател в региона на Ум ал-Раш Раш, южно от окупираната Палестина. Това стана благодарение на редица балистични ракети.
Бригаден военачалник Яхия Сари, боен представител на хутите

Междувременно повече от 800 настоящи държавни чиновници в Съединените щати и Европа подписаха изказване, в което предизвестяват, че политиката на личните им държавни управления във връзка с войната сред Израел и Газа може да се равнява на " тежки нарушавания на интернационалното право ". В изказването се споделя още, че администрациите им рискуват да бъдат съучастници в " една от най-тежките човешки произшествия на този век ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР