Продължаващото икономическо възстановяване с устойчива бизнес активност в еврозоната намали

...
Продължаващото икономическо възстановяване с устойчива бизнес активност в еврозоната намали
Коментари Харесай

Европейската централна банка: Бавният темп на ваксиниране ще застраши финансовата стабилност

" Продължаващото икономическо възобновяване с устойчива бизнес интензивност в еврозоната понижи доста от най-лошите ни страхове за стопански белези и нараснал риск от кредитно несъблюдение след COVID-19 ", показва институцията в полугодишния си отчет, оповестен през днешния ден.

Рисковете, свързани с пандемията, обаче не са напълно изчезнали, най-много заради обстоятелството, че напредъкът на имунизационния развой продължава да е муден в редица райони по света, акцентира вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос в преамбюла на документа, представен от Агенция Франс Прес.

Вирусът продължава да се популяризира и има нов скок в броя на новозаразените в Европа. Днес в Германия бяха регистрирани рекордните над 52 000 случая на COVID-19, а Франция през вчерашния ден мина бариерата от 20 000 души.

" Предвид нарушеното действие на пазара на труда и на търсенето, пандемията продължава да бъде един от главните опасности за бъдещия стопански напредък ", предизвестяват от ЕЦБ.

Картината със заканите за стопанската система в документа се добавя от натиска върху международните вериги за доставки и нарасналите цени на силата, които също са предизвикателство за инфлационните вероятности, стандарт, върху който ЕЦБ се опира при установяване на паричната си политика.

Франкфуртската институция предизвести и за рог на изобилието на някои пазари, дължащ се на оценката на финансовите активи и недвижимите парцели. Тези браншове са изложени на риск от корекции, защото фирмите и държавните финанси регистрират по-високи нива на задлъжнялост след пандемията.

Подобни " балони " парадоксално са свързани с великодушната и евтина парична политика, която ЕЦБ води от години, с цел да поддържа икономическата активност.

След края на конференцията на Организация на обединените нации за климата предходната седмица ЕЦБ прикани към съответни и съответни дейности по климатичните промени, които да лимитират рисковете за финансовата система.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР