Продължаващи боеве и влошаваща се хуманитарна ситуация в обградените от

...
Продължаващи боеве и влошаваща се хуманитарна ситуация в обградените от
Коментари Харесай

Продължаващи боеве и хуманитарна криза в обградените от руски сили градове на Украйна



Продължаващи боеве и влошаваща се филантропична обстановка в обградените от съветски сили огромни градове - това демонстрират последните информации от войната в Украйна, на чийто декор американския президент Джо Байдън даде обещание спомагателна отбранителна помощ при първата си директна среща с представители на украинското държавно управление.

Продължават боевете към и във обградените от съветски сили градове като Мариупол и Чернихов. Кметът на Чернихов Владислав Атрошенко, представен от УНИАН, съобщи, че все още няма по какъв начин да се провеждат филантропични коридори за извеждането на към 120 000 цивилни, останали в града. По думите на Атрошенко, към този момент е по-лесно да се преброят здравите жилищни постройки, в сравнение с изцяло унищожените, както и че цивилните жертви са над 200.

Три мощни детонации са се чули следобяд в западния град Лвов, който все още е съвсем непокътнат в границите на войната. 

Стрелба и детонации се чуват на фрагменти от митинг на локални жилите в град Славутич, който приютява фамилии от личния състав на някогашната атомна електроцентрала " Чернобил ". По-рано украинските управляващи оповестиха, че градът към този момент е под съветски надзор. По последна информация нападателите са се изтеглили от центъра му след гражданската проява.

Другаде в Украйна съветските офанзиви наподобява са несполучливи, като все още украинската войска сполучливо удържа офанзивите към Киев, Харков и Николаев. Според генералния им щаб, главен фокус на украинските сили сега е удържането на врага при Кривой рог, Запорожие и Николаев.

По информация още веднъж от Киев, съветските сили към този момент не управляват изцяло Херсон - единственият огромен украински град, който все още е превзет. При удар против военна база покрай Херсон е умрял генерал-лейтенант Яков Резанцев - седмият почитан съветски боен, който умира в границите на войната в Украйна. Тези информации не са доказани от Москва.

Руските организации от своя страна оповестяват, че украинските сили бомбардират жилищни региони на отделилия се Донецк, както и че общо 16 хиляди души са били евакуирани от Донбас в съветската Ростовска област.
На фона на тези информации се организира първата среща на американския президент Джо Байдън с представители на украинското държавно управление от началото на войната. Във Варшава той се срещна с външния и военния министър на Украйна, с цел да им обещае развиване в отбранителното съдействие.

По-късно Байдън беше признат от полския си сътрудник Анджей Дуда и по време на срещата съобщи:

" Уверен съм, че Владимир Путин е разчитал на това да раздели НАТО, да раздели източния от западния фланг, да раздели страните поради разногласията им в предишното. Но не съумя, ние останахме дружно ".

В рамките на визитата в Полша Байдън се срещна и с бежанци от Украйна, пред които назова съветският президент Владимир Путин " касапин ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР