Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони,

...
Продължаващата седмица окупация на канадската столица от шофьори на камиони,
Коментари Харесай

„Конвоят на свободата“ продължава да събира хиляди протестиращи в Канада

Продължаващата седмица окупация на канадската столица от водачи на камиони, които са срещу наложителните ваксини ще получи „ подкрепления “ през днешния ден – хиляди стачкуващи се чакат в Отава, други градове също се готвят за митинги, съобщи Агенция Франс Прес.

Полицията заяви, че чака към 2000 протестиращи, както и 1000 контрапротестиращи да се причислят към стотиците пред Народното събрание на страната. Организаторите обаче настояват, че десетки хиляди са се насочили към Отава.

Сходни акции са планувани в Торонто, град Квебек и Уинипег.



След хилядите недоволства от локални поданици за закани и тормоз от протестиращи, които затрудняват съня на локалните с неспирните си клаксони, онлайн петиция с присъединяване на 40 000 души настоя за дейности, заяви шефът на полицията в Отава Питър Слоли, който даде обещание ограничения против „ противозаконния “ митинг на така наречен Конвой на свободата.

„ Конвоят на свободата “ пое от канадския тихоокеански бряг в края на януари и събра почитатели в своето 4400 км пътешестване до столицата, както и дарения в размер на 10 млн. канадски $ (8 млн. американски долара) онлайн.

Но платформата GoFundMe разгласи в петък, че приключва събирането на средства на уеб страницата си след приемане на доказателства от органите на реда, че демонстрацията „ се е трансформирала в окупация, съпроводена от принуждение и друга противозаконна активност “.

Всеки, който пожелае, ще си получи парите назад.

По-рано водачите получиха поддръжката на най-богатия човек в света Илон Мъск.

А през вчерашния ден някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ги насърчи, заявявайки в мнение, че „ грубите политики на крайнолевия лунатик Джъстин Трюдо…са унищожили Канада с безумните Covid ограничения “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР