Продължаваме работата по изграждане на софийското метро, това е нашият

...
Продължаваме работата по изграждане на софийското метро, това е нашият
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Изграждането на софийското метро е нашият най-голям транспортен и екологичен проект

Продължаваме работата по създаване на софийското метро, това е нашият максимален транспортен и екологичен план. Строителството му в никакви случаи не трябва да стопира, а разширението на обсега му изрично би трябвало да продължи. За четири години метрото може да се удължи с още 10 км., развълнуван е постоянно в изявите си по тематиката за комфортен и съвременен градски превоз претендентът за столичен кмет Антон Хекимян. Това е по този начин, тъй като развиването на огромния план е извънреден приоритет в управническата стратегия на обединението ГЕРБ-СДС, издигнала кандидатурата на журналиста.

Пред симпатизанти, или пък пред медии, Хекимян постоянно натъртва на тезата си, че се е присъединил в предизборната конкуренция точно поради убеждението си, че работата за София не трябва да бъде блокирана, а този риск съгласно него действително съществува. „ Като жител на София не желая това да се случва. Големите планове би трябвало да бъдат продължени, би трябвало да се работи ”, акцентира постоянно избраникът на ГЕРБ и добавя, че през последните 20 години е спечелил доверието на хората с неприкритост и експедитивност в реакциите при решаването на проблеми. „ Това ще върша и като кмет ", аргументира се той. За него би било „ политическо и гражданско двуличие “ да бъде спряно развиването на града в частта с удължение на софийското метро, на което следва довеждане докрай на план за три нови сектора за седем километра. Антон Хекимян ги изброява пламенно:

3 км от метростанция „ Витоша “ през квартал „ Витоша “ до регион „ Студентски “;

2 км през „ Люлин “ до Околовръстния път с нов буферен паркинг;

и амбициозния план - 2 км от Бизнеспарка до Околовръстния път, свързани със Симеоновския въжен превоз.

Този транспортен проект включва и създаване на нова автогара за рейсовете, влизащи в София по автомагистрала „ Тракия “ и станция, осигуряваща връзката на Симеоновския въжен превоз с метрото.

В свое малко видео за показване на градежа на софийското метро, Хекимян е обвинителен към „ по този начин наречената Промяна “, която „ спря 200 млн. евросредства за този план, само че все пак Столичната община съумя да откри средства за довършването на новите стадии “.

Изготвяме градоустройствения план и резервираме териториите за създаване на 5 км метро от надлез „ Надежда “ в посока „ Илиянци “, продължава още Хекимян. Той е безапелационен, че „ до края на 2027 година обезпечено ще пуснем в употреба и още 10 нови метростанции: ще построим нови 3 км с 3 метростанции от комплекс „ Хаджи Димитър “ до комплекс „ Левски Г “ в региона на Подуяне; ще строим и през регион „ Слатина “ - 6 км с 6 метростанции от Военната академия през квартал „ Гео Милев “ до „ Цариградско шосе “ при Окръжна болница; ще изградим и една станция в квартал „ Обеля “, която да обезпечава връзката на метрото с новата железопътна гара на влаковете от западното направление и нова автогара.

Това значи, че след четири години 560 хиляди пасажери на дневна база ще се придвижват със софийското метро и по този начин ще се усили с 1,5 пъти броят на ползващите го. В резултат - това извънредно софтуерно оборудване ще извършва 50 % от всички пътувания в градския превоз на столицата, пресмятат специалистите от политическата партия, избрала журналиста за свое лице. Сред концепциите им за модерно и комфортно транспортно обслужване е и въвеждането на комбинирана карта за пътешестване в градския превоз на София и жп превоза.

„ Искаме Вашето доверие “, усмихнато се обръща към публиките приветливият млад претендент. Защото „ с Вашата поддръжка работим за София “. А „ огромният инфраструктурен план, който промени лицето на града ни през последните години, е точно метрото, и той не би трябвало да стопира “, декларира в скорошно изявление пред национална осведомителна организация Хекимян.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР