Продължаваме промяната започна своето учредително събрание за създаване на политическа

...
Продължаваме промяната започна своето учредително събрание за създаване на политическа
Коментари Харесай

Петков: Ще си тръгнем по-бедни, отколкото сме влезли в политиката

Продължаваме смяната стартира своето учредително заседание за основаване на политическа партия. След като повече от 100 дни Кирил Петков, Асен Василев и екипът им ръководят България, те взеха решение планът им да прерасне в политическа партия, която да даде поръчка за дълго наличие в политическия живот на страната.

Над 500 души се събраха в залата на Панаира, с цел да станат учредители на партията, както е по закон, заяви. Всички знакови лица на придвижването дружно с министри и депутати са измежду учредителите на партията.

Тя ще има двама съпредседатели в лицето на Асен Василиев и Кирил Петков, само че те няма да имат заместници, а партията ще се управлява от народен орган, като през днешния ден ще бъде показан и уставът.

Асен Василев съобщи, че целият план е стартирал в една неделя със седем индивида, а по-късно са станали един рейс хора, които били камикадзета, като нито знаели какво ще се случи, нито дали няма да катастрофира челно. Вече са над 500 души и са почнали тази смяна, която България заслужава. Той сподели, че България е била окупирана от една дребна група хора, която е била концентрацията на властта, вследствие на което страната са напуснали 800 хиляди българи.

" България не е дребна страна, в случай че я погледнете по територияя тя е осма в Европейски Съюз. Имаме невероятни дадености, като би трябвало да я почистим, подредим и да създадем едно по-хубаво място. Точно това ние започнахме да вършим преди 100 дни - да чистим България, само че чистенето е мръсна работа ", съобщи Асен Василев.

Премиерът Кирил Петков, който ще бъде вторият съпредседател съобщи, че е окуражен от това, което вижда в залата и какъв брой съидейници събира Продължаваме промяната. Той съобщи, че през първите му 100 дни като министър председател те са позволили доста неточности, което било обикновено и евентуално ще не престават да бъркат. Петков обаче сподели, че те не са създали нито една неточност, която са знаели, че ще бъде такава.

" Всяка заран като се будех през тези 100 дни и като започвах да чета какви неща пишат за мен, се хващах за главата. Казах си за какво сме се хванали с тази работа. В един миг обаче пристигна министърът на опазването на здравето и вдигнахме заплатите на лекарите и медицинските сестри. Вече лекарите ще взимат минимум 2000 лв., а медицинските сестри 1500 лв., тъй като ние осъзнахме, че това зависи от нас.

Той сподели, че евентуално те ще излязат по-бедни в сравнение с са влезнали в политиката, само че все пак те са подготвени да трансформират страната.

Премиерът описа и за неговия прочит на Николо Макиавели, с чийто труд се срещнал неотдавна. Във " Владетеля ", където се дават на практика насочености по какъв начин се ръководи, на Петков му се е доповръщало до момента в който чете, тъй като не желал да бъде тираничен и неприятен. Въпреки това водачът на Политическа партия е видял и обнадеждаваща глава в книгата, в която се казвало, че имало владетели, които управлявали с обич вместо със боязън и са сполучливи. Като той се надява, че ще бъде точно от тези управленци.

След учредително заседание през днешния ден учредяването на партията влиза в Софийски градски съд за регистрация, където би трябвало да се произнесат.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР