Продължаваме промяната ще върне втория мандат на президента в понеделник.

...
Продължаваме промяната ще върне втория мандат на президента в понеделник.
Коментари Харесай

Продължаваме промяната връща втория мандат в понеделник

" Продължаваме промяната " ще върне втория мандат на президента в понеделник. Румен Радев ще одобри на " Дондуков " 2 в 10:00 часа претендента за министър председател Николай Денков, посочен от втората по бройка парламентарна група в 48-ото Народно заседание, оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент на 3 януари, съгласно конституционната процедура.

Днес малко по-рано депутатите в Народното събрание без диспути и единствено за няколко минути отхвърлиха декларацията на Николай Денков и " Продължаваме промяната ". 

Против документа гласоподаваха 84 депутати, единствено 63 я поддържаха, а 30 се въздържаха. Четирима от " Продължаваме промяната " не участваха в гласуването на личната си декларация. В повърхностен състав я поддържаха и от " Демократична България ". " За " документа дадоха гласа си единствено двете обединения, само че събраха с 10 гласа по-малко от предстоящото.

18 национални избраници от Българска социалистическа партия и 7 от " Български напредък " се въздържаха. С " въздържал се " гласоподаваха и петимата депутати от Движение за права и свободи в пленарната зала, останалите ги нямаше. Само народните представители на ГЕРБ и " Възраждане " гласоподаваха с безапелационното " срещу ". Независимият Явор Божанков пък въобще не е взе участие в гласуването, стана ясно от данните на електронното табло.

Междувременно президентът разяснява пред публицисти след обичайния Богоявленски водосвет, на който участва, че преди да връчи третия мандат, желае всички благоприятни условия с втория да бъдат изчерпани до дъно.

Ще разглася решението си за третия мандат, в случай че стигнем до подобен, в период, заяви Румен Радев и отново напомни, че има доста работа, която би трябвало да бъде свършена в Народно събрание.

" Парламентът очевидно се дави от ден на ден в кавги, в предизборно говорене, вместо да приема законодателството по Плана за възобновяване ", акцентира президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР