Продължаваме промяната ще разговарят с всички партии в парламента за

...
Продължаваме промяната ще разговарят с всички партии в парламента за
Коментари Харесай

Промяната ще говори с всички партии, но без коалиции с ГЕР...

" Продължаваме промяната " ще беседват с всички партии в Народното събрание за сформиране на държавно управление с втория мандат, в случай че се стигне до него. Това изясни съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков в подкаста на " Капитал ". Той обаче посочи, че във официална коалиция партията му няма да влиза с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Те обаче нямало да бъдат изключени от диалози, тъй като са " определени от българските жители ".

Петков изясни, че партията му е склонна да поддържа положителните хрумвания без значение коя партия ги е предложила. И не счита, че с " диалози " би легитимирала ГЕРБ, Движение за права и свободи или антиевропейските позиции на " Възраждане ".

 
Ако някоя от тези партии поддържа кабинет на " Продължаваме промяната ", Петков счита, че това няма да го сложи според от нея, тъй като няма да има " подмолни сделки ".

Колкото до държавно управление с третия мандат, в случай че президентът го даде на " Български напредък ", което ГЕРБ описаха като опция за " политически стерилно ръководство ", Петков разяснява че му е мъчно да си показа по какъв начин би изглеждал сходен формат.

" Продължаваме промяната " към момента виждат като вероятен съдружен сътрудник Българска социалистическа партия, макар позициите на партията по войната в Украйна. Като " грях " на левицата обаче Петков разказа връщанета на хартиената бюлетина. " Ако тръгнем да вършим коалиция с тях ще преценяме по това дали поддържат още хартиеното гласоподаване ", сподели някогашният министър председател.

 
Като общи дейности в границите на този парламент, без значение от дали ще се сформира кабинет, Петков вижда опцията за работа по бюджета за идната година, от който зависят значими за хората промени. И " тъй като сме там освен да се надлъгваме, само че и да свършим действителна работа ", сподели той и удостовери, че Политическа партия и " Демократична България " имат доста общи възгледи за бюджета.

На въпрос дали по време на своето ръководство Кирил Петков е изпращал SMS до съдружните си сътрудници: " Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Севделина Арнаудова ", както разгласи Слави Трифонов за вечерта, в която водачът на ГЕРБ беше задържан, някогашният министър председател отговори, че не си спомня. " Уведомих ги ", сподели Петков, само че посочи, че не помни тъкмо какво е написал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР